Sonkás-sajtos omlett tekercs

Gyerekeim imádják a tojáspalacsintát, de ahhoz, hogy a család jól lakjon, elég sok vékony lapocskát kell elkészítenem, megtöltenem és felcsavarnom. A sonkás-sajtos omlett tekercs egy remek megoldás a probléma kiküszöbölésére. A tojásos alap adott, csak beleöntöm a serpenyőbe, pár perc sütés után megszórom a feltétekkel, felcsavarom és tálalom. Hogy senkit se „csaljak” meg, kettévágom, és amíg falatoznak, elkészítem a következő adagot. Ha már szert tettünk egy kis rutinra, és a család is nagy, akkor akár egyszerre két serpenyőben is dolgozhatunk.

Hozzáadta:, 11.7.2017
Kategória: Főételek
Sonkás-sajtos omlett tekercs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbtojás
2 ev. kanáltej
reszeltsajt
sonka
vaj
zöldfűszer (ízlés szerint - kakukkfű, bazsalikom, rozmaring ...)
bors

Elkészítés menete

  1. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, ráöntjük a tojást, 2 percre lefedjük.
  3. Ezután rászórjuk a felkockázott vagy felszeletelt sonkát, a reszelt sajtot, végül ízlés szerint a zöldfűszereket.
  4. Fakanál segítségével az omlettet felcsavarjuk, tányérra tesszük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk