Sonkás-sajtos rántott tekercs fűszeres sült burgonyával

A sonkás-sajtos rántott tekercs fűszeres burgonyával a gyerekek nagy kedvence. Ha kívánhatnak, vagy ha csak simán megkérdezem, mit főzzenek, akkor nagy valószínűséggel ezt fogják kérni. Talán azért, mert nem olyan hatalmas, mégis tekercs, és a sajtot is nagyon szeretik. Nekem kicsit „egyszerű” ez a fogás, de hát ha a kicsik szeretik, akkor bizony nincs vita. Fűszeres amerikai burgonyával tálalom, amit idő függvényében vagy fagyasztva veszek meg, vagy én készítem el otthon.

Hozzáadta:, 16.12.2017
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkás-sajtos rántott tekercs fűszeres sült burgonyával

Hozzávalók

vastagabb sonkaszeletek
sajtszeletek, sajtlapok
búzafinomliszt
tojás
zsemlemorzsa
Szükségünk lesz még:
burgonya – fagyasztott, fűszeres

Elkészítés menete

  1. A sonkaszeletre rátesszük a sajtlapot, felcsavarjuk, majd a sajttal töltött sonkát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ha a sonkatekercs nem marad meg feltekerve, akkor azt a két végén hurkapálcával vagy fokpiszkálóval rögzítjük.
  2. Másnap a sonkatekercset klasszikus módon bepanírozzuk, majd forró olajban megsütjük.
  3. A burgonyát a csomagoláson szereplő útmutató szerint megsütjük.
  4. Természetesen mi is elkészíthetjük a fűszeres burgonyát. Én egy kevés őrölt pirospaprikát, borsot, sót, fokhagymaport, chilliport pár evőkanálnyi olajjal elkeverek, amit ráöntök a felnegyedelt burgonyára, majd megsütöm.

Forrás: Vaření a pečení s radostí