Sonkás-sajtos sült karfiol
Egy újabb remek egytálétel, ideális ebéd vagy vacsora a mindennapokra. Az elkészítése is rendkívül egyszerű, csupán elkeverjük az alapanyagokat, meglocsoljuk a tojásos tejföllel, megsütjük, az utolsó pár pillanatban pedig megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. Fűszerezésnek legutóbb csak sót és borsot használtam, de a tojásos-tejfölös szószba, amivel meglocsoljuk, bátran rakhatunk zúzott fokhagymát, és ízlés szerint egy kis szerecsendiót is. A gyerekek imádják, és végre a karfiolt nemcsak kirántva eszik meg.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 20.7.2017
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 dbnagyobb fej karfiol
200 greszelni való sajt
300 gsonka
4 dbtojás
250 mltejföl
100 greszelt sajt
vaj a sütőtál kivajazásához
só, bors
- A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
- A sütőformát kivajazzuk.
Blogom: Recepty akeber
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS