Sonkás-sajtos sült karfiol

Egy újabb remek egytálétel, ideális ebéd vagy vacsora a mindennapokra. Az elkészítése is rendkívül egyszerű, csupán elkeverjük az alapanyagokat, meglocsoljuk a tojásos tejföllel, megsütjük, az utolsó pár pillanatban pedig megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. Fűszerezésnek legutóbb csak sót és borsot használtam, de a tojásos-tejfölös szószba, amivel meglocsoljuk, bátran rakhatunk zúzott fokhagymát, és ízlés szerint egy kis szerecsendiót is. A gyerekek imádják, és végre a karfiolt nemcsak kirántva eszik meg.

Hozzáadta:, 20.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Sonkás-sajtos sült karfiol

Hozzávalók

1 dbnagyobb fej karfiol
200 greszelni való sajt
300 gsonka
4 dbtojás
250 mltejföl
100 greszelt sajt
vaj a sütőtál kivajazásához
só, bors

Elkészítés menete

  1. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A sütőformát kivajazzuk.
  3. A 200 g sajtot és sonkát felkockázzuk. Két tojást keményre főzünk és felkockázunk. A sajtot, sonkát és tojást elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Hozzáadjuk a karfiolt, elkeverjük, majd beletesszük a kivajazott sütőtálba. Meglocsoljuk a maradék tojás és tejföl keverékével.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Mikor már kész, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és amíg a sajt meg nem olvad, visszatesszük a sütőbe.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal

 

Blogom: Recepty akeber