Sonkás-sajtos sült padlizsán – FITNESS recept

A sonkás-sajtos sült padlizsán egy igazi FITNESZ recept. Egyszerű elkészíteni, ráadásul egészséges és rendkívül finom étel. Ebédre vagy vacsorára, mindenkinek ajánlom. Vega verzióban is elkészíthető a sonka kihagyásával.

Hozzáadta:, 14.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sonkás-sajtos sült padlizsán – FITNESS recept

Hozzávalók

1 dbpadlizsán
1 dbparadicsom
2 dbpaprika
1 dbtojás
4 szeletSchwarzwaldi sonka
2 dbújhagyma
parmezán

Elkészítés menete

  1. A padlizsánt alaposan megmossuk, és hosszában félbe vágjuk. Óvatosan kikanalazzuk a magos belsejét, amit aztán késsel apróra vágunk.
  2. A paprikát, paradicsomot, újhagymát szintén felaprítjuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a padlizsán apróra vágott belsejét és az egészet jó alaposan összekeverjük. A padlizsán belsejét kibéleljük a sonkával, és erre kanalazzuk rá a zöldséges-tojásos tölteléket.
  3. A padlizsánt 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Pár perccel a sütés vége előtt megszórjuk a parmezánnal, és a sajttal együtt tovább sütjük. Jó étvágyat!