Sonkás-sajtos sült szendvicskenyér

Hozzáadta: Viki78, 6.1.2018
Kategória: 15 perces receptek, Előételek, falatkák, Sósak, Sósak, Főétkezések, Reggeli, Szülinap, Ünnepek, Szilveszter és Újév
A gyors vacsorák egyik verhetetlen képviselője a sonkás-sajtos sült szendvicskenyér. Ideális esetben szendvicskenyérrel csinálom, de a recept arra is alkalmas, hogy az öregebb, szárazabb kenyeret is feldobjuk, és finom, gyors vacsorát, reggelit készítsünk belőle. Én azért is szeretem, mert bátran tudom variálni a hozzávalókat. Ha nincs otthon éppen sonka, akkor használhatok kolbászt is, füstölt húst, vagy akár kockára vágott kolozsvári szalonnát. Miután a szendvics megsült, ketchupot, majonézt és mustárt is készítek az asztalra, ezzel pedig biztos a siker.
Hozzáadta: Viki78, 6.1.2018
Kategória: 15 perces receptek, Előételek, falatkák, Sósak, Sósak, Főétkezések, Reggeli, Szülinap, Ünnepek, Szilveszter és Újév
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, majd a tojást apróra vágjuk. Aki kisebbre szeretné, az akár villával is szétnyomkodhatja.
- A sonkát szintén felkockázzuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A tejfölt elkeverjük a mustárral és majonézzel, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.
- A szendvicskenyereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük a tejfölös alappal, rátesszük a sonkát és a tojást, végül megszórjuk a sajttal.
- A kenyereket 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére.