Sonkás-sajtos sült szendvicskenyér

A gyors vacsorák egyik verhetetlen képviselője a sonkás-sajtos sült szendvicskenyér. Ideális esetben szendvicskenyérrel csinálom, de a recept arra is alkalmas, hogy az öregebb, szárazabb kenyeret is feldobjuk, és finom, gyors vacsorát, reggelit készítsünk belőle. Én azért is szeretem, mert bátran tudom variálni a hozzávalókat. Ha nincs otthon éppen sonka, akkor használhatok kolbászt is, füstölt húst, vagy akár kockára vágott kolozsvári szalonnát. Miután a szendvics megsült, ketchupot, majonézt és mustárt is készítek az asztalra, ezzel pedig biztos a siker.

Sonkás-sajtos sült szendvicskenyér

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
szendvicskenyér
250 gsonka
200 greszelni való sajt
200 mltejföl
1 kv. kanálmustár
1 ev. kanálmajonéz
1 kv. kanálfűszerkeverék (ízlés szerint)
2 dbtojás

Elkészítés menete

 

  1. A tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, majd a tojást apróra vágjuk. Aki kisebbre szeretné, az akár villával is szétnyomkodhatja.
  2. A sonkát szintén felkockázzuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tejfölt elkeverjük a mustárral és majonézzel, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A szendvicskenyereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük a tejfölös alappal, rátesszük a sonkát és a tojást, végül megszórjuk a sajttal.
  5. A kenyereket 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére.