Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 9.11.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A gyerekek egyszerűen csak csirkecsigának hívják a sonkás-szalonnás csirketekercset. egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, a végeredmény pedig kiadós és tartalmas étel. A legnagyobb hangsúly a sonkával és szalonnával felcsavart csirkehúson van. A mártás a húslé egy kevés liszttel besűrítve, köretnek pedig burgonyapürét választottam. Salátát is adhatunk hozzá. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.11.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbcsirkemell szelet
150 gszeletelt sonka
150 gszeletelt szalonna
só és bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék
burgonyapüré
- A csirkemellet felszeleteljük, a hússzeleteket kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, rátesszünk a sonkát és a szalonnát, felcsavarjuk, tányérra szedjük és hűtőszerkénybe tesszük.
- Azt tapasztaltam, hogyha a csirketekercs lehűlt, akkor könnyebb felszeletelni.
- A csirketekercset felszeleteljük, a kapott kis csigákat pedig hústűre vagy hurkapálcára feltűzzük. Ügyeljünk arra, hogy a hústű ne legyen hosszabb, mint az a serpenyő, amiben megsütjük.
- Serpenyőben olajat hevítünk, ebben sütjük meg a csirketekercseket.
- A húslevet kevés liszttel besűrítjük, ez lesz a mártás.
- Burgonyapürével tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS