Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével

A gyerekek egyszerűen csak csirkecsigának hívják a sonkás-szalonnás csirketekercset. egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, a végeredmény pedig kiadós és tartalmas étel. A legnagyobb hangsúly a sonkával és szalonnával felcsavart csirkehúson van. A mártás a húslé egy kevés liszttel besűrítve, köretnek pedig burgonyapürét választottam. Salátát is adhatunk hozzá. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 9.11.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével

Hozzávalók

4 dbcsirkemell szelet
150 gszeletelt sonka
150 gszeletelt szalonna
só és bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék
burgonyapüré

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felszeleteljük, a hússzeleteket kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, rátesszünk a sonkát és a szalonnát, felcsavarjuk, tányérra szedjük és hűtőszerkénybe tesszük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Azt tapasztaltam, hogyha a csirketekercs lehűlt, akkor könnyebb felszeletelni.
  3. A csirketekercset felszeleteljük, a kapott kis csigákat pedig hústűre vagy hurkapálcára feltűzzük. Ügyeljünk arra, hogy a hústű ne legyen hosszabb, mint az a serpenyő, amiben megsütjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Serpenyőben olajat hevítünk, ebben sütjük meg a csirketekercseket.
  5. A húslevet kevés liszttel besűrítjük, ez lesz a mártás.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  6. Burgonyapürével tálaljuk.