Sonkás szendvicsrolád

Recept Sonkás szendvicsrolád
KÜLDÖTT KÉPEK

A születésnapi ünnepség alkalmával készítettem el a sonkás szendvicsroládot a vendégseregnek. Gondoltam, kevésbé szokványos szendviccsel állok elő, és sikerült is meglepnem őket. Az elkészítése nem bonyolult, és nagy előnye, hogy az egyes szendvicskrémeket kedvünkre szerint változtathatjuk. Én maradtam a megszokott, otthoni szendvicskrémeknél. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

szendvicskenyér
sonka

Szendvicskrém:

vaj
tömlős sajt
fokhagyma

Töltelék:

vaj
tömlős sajt
paprika
paradicsom
tejföl
metélőhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szendvicskenyerek héját levágjuk, a kenyérhéjat apró kockára vágjuk.
  2. Elkészítjük a szendvicskrémet: a vajat, tömlős sajtot, zúzott fokhagymát elkeverjük, két részre osztjuk.
  3. Egy nagyobb nyújtódeszkára egy nagyobb lap fóliát teszünk, erre kerül egy réteg sonka, megkenjük a fokhagymás szendvicskrémmel, majd erre tesszük rá a kenyérszeleteket. Ha ezzel végeztünk, lenyomkodjuk.
  4. Rákenjük a másik adag fokhagymás szendvicskrémet, rápakoljuk a sonkát, majd a sonkát megkenjük a következő krémmel: a vajat a tejföllel és a tömlős sajttal elkeverjük, hozzáadjuk a kockázott kenyérhéjat, az apróra vágott paprikát és metélőhagymát, valamint a héjától megtisztított és apróra vágott paradicsomot. Az egészet jó alaposan elkeverjük.
  5. A fólia segítségével felcsavarjuk, kezünkkel megnyomkodjuk, megformázzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, a tetejét kedvünkre díszíthetjük maradék krémmel és friss zöldségekkel.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás