Sonkás szendvicsrolád
A születésnapi ünnepség alkalmával készítettem el a sonkás szendvicsroládot a vendégseregnek. Gondoltam, kevésbé szokványos szendviccsel állok elő, és sikerült is meglepnem őket. Az elkészítése nem bonyolult, és nagy előnye, hogy az egyes szendvicskrémeket kedvünkre szerint változtathatjuk. Én maradtam a megszokott, otthoni szendvicskrémeknél. Szerző: Triniti
Hozzávalók
Alap:szendvicskenyér
sonka
Szendvicskrém:vaj
tömlős sajt
fokhagyma
Töltelék:vaj
tömlős sajt
paprika
paradicsom
tejföl
metélőhagyma
Elkészítés menete
- A szendvicskenyerek héját levágjuk, a kenyérhéjat apró kockára vágjuk.
- Elkészítjük a szendvicskrémet: a vajat, tömlős sajtot, zúzott fokhagymát elkeverjük, két részre osztjuk.
- Egy nagyobb nyújtódeszkára egy nagyobb lap fóliát teszünk, erre kerül egy réteg sonka, megkenjük a fokhagymás szendvicskrémmel, majd erre tesszük rá a kenyérszeleteket. Ha ezzel végeztünk, lenyomkodjuk.
- Rákenjük a másik adag fokhagymás szendvicskrémet, rápakoljuk a sonkát, majd a sonkát megkenjük a következő krémmel: a vajat a tejföllel és a tömlős sajttal elkeverjük, hozzáadjuk a kockázott kenyérhéjat, az apróra vágott paprikát és metélőhagymát, valamint a héjától megtisztított és apróra vágott paradicsomot. Az egészet jó alaposan elkeverjük.
- A fólia segítségével felcsavarjuk, kezünkkel megnyomkodjuk, megformázzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, a tetejét kedvünkre díszíthetjük maradék krémmel és friss zöldségekkel.