Sonkás-tejfölös tortilla

Ez a csodás tortilla reggelinre, ebédre és vacsorára is jöhet, bármikor! A finom "lepény" és a benne lévő töltelék így együtt fantasztikus egyveleget alkot. Sőt, ha van otthon egy kevés amradék csirkehús, akkor egy pikáns szósszal ebből is tökéletes tölteléket készíthetünk. Szerző: Any35

Hozzáadta:, 17.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkás-tejfölös tortilla

Hozzávalók

Tészta
30 dkgliszt
4 ek.étolaj
1 tk.
2 tk.oregánó
1-2 dllangyos víz
ízlés szerintbors
Töltelék:Töltelék:
2 ek.tejföl
pici
10 dkggépsonka
10-15 dkgreszelt sajt

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény!!!
  2. Én 4 részre osztottam, ez 4 adag lesz.
  3. Kinyújtjuk kör alakúra, majd zsiradék nélkül, forró serpenyőben kisütjük. A tortilla akkor készült el, ha felpúposodik és barna foltok lesznek rajta.
  4. TÖLTELÉK: A tejfölhöz adom a sót. A tortillákat ezzel kentem be.
  5. Rátettem egy szelet sonkát, megszórtam reszelt sajttal, majd összehajtottam.
  6. M ehetjük is! Garantált a siker!