Sonkás-tejfölös tortilla

Hozzáadta: Any35, 17.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Ünnepek, Sósak
KÜLDÖTT KÉPEK
Ez a csodás tortilla reggelinre, ebédre és vacsorára is jöhet, bármikor! A finom "lepény" és a benne lévő töltelék így együtt fantasztikus egyveleget alkot. Sőt, ha van otthon egy kevés amradék csirkehús, akkor egy pikáns szósszal ebből is tökéletes tölteléket készíthetünk. Szerző: Any35
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Any35, 17.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Ünnepek, Sósak
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta
30 dkgliszt
4 ek.étolaj
1 tk.só
2 tk.oregánó
1-2 dllangyos víz
ízlés szerintbors
Töltelék:
Töltelék:
2 ek.tejföl
picisó
10 dkggépsonka
10-15 dkgreszelt sajt
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény!!!
- Én 4 részre osztottam, ez 4 adag lesz.
- Kinyújtjuk kör alakúra, majd zsiradék nélkül, forró serpenyőben kisütjük. A tortilla akkor készült el, ha felpúposodik és barna foltok lesznek rajta.
- TÖLTELÉK: A tejfölhöz adom a sót. A tortillákat ezzel kentem be.
- Rátettem egy szelet sonkát, megszórtam reszelt sajttal, majd összehajtottam.
- M ehetjük is! Garantált a siker!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS