Sonkás-tejszínes fodros tészta

Egyszerű, ízletes tésztaétel, amihez akár a hűtőben fellelhető maradékokat is fel lehet használni. Legutóbb a férjem által meghagyott kis darabka szalonna és egy kevés füstölt sonka került a sonkás-tejszínes fodros tésztába, a tejszínt pedig két tojással is dúsítottam. Friss zölddel, pl. petrezselyemzölddel, újhagymával vagy snidlinggel megszórva tálalom, és nem hiányozhat az elengedhetetlen reszelt sajt sem. Igazi, laktató, ízletes gyors vacsora, vagy akár ebéd a mindennapokra.

Hozzáadta:, 19.6.2017
Kategória: Tészták, Főételek
Recept Sonkás-tejszínes fodros tészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
vaj
vöröshagyma
sonka/szalonna
1 kgfodros tészta (nagy kocka)
majoránna
bors
2 dbtojás
250 mlfőzőtejszín
újhagyma
reszelt sajt

Elkészítés menete

  1. A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felvágott sonkát vagy szalonnát (vagy mindkettőt, én a kettő párosítását részesítem előnyben), majd alaposan lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az enyhén sós vízben megfőtt tésztát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, majd ráütjük a tojást és felöntjük a tejszínnel. Alaposan eldolgozzuk, majd 5-10 percig főzzük.
  3. Apróra vágott petrezselyemmel, újhagymával és reszelt sajttal megszórjuk, majd tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou