Sonkás-tejszínes fodros tészta

Recept Sonkás-tejszínes fodros tészta

Hozzáadta: Viki78, 19.6.2017

Kategória: Főételek, Tészták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, ízletes tésztaétel, amihez akár a hűtőben fellelhető maradékokat is fel lehet használni. Legutóbb a férjem által meghagyott kis darabka szalonna és egy kevés füstölt sonka került a sonkás-tejszínes fodros tésztába, a tejszínt pedig két tojással is dúsítottam. Friss zölddel, pl. petrezselyemzölddel, újhagymával vagy snidlinggel megszórva tálalom, és nem hiányozhat az elengedhetetlen reszelt sajt sem. Igazi, laktató, ízletes gyors vacsora, vagy akár ebéd a mindennapokra.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 19.6.2017

Kategória: Főételek, Tészták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

vaj
vöröshagyma
sonka/szalonna
1 kgfodros tészta (nagy kocka)
majoránna
bors
2 dbtojás
250 mlfőzőtejszín
újhagyma
reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felvágott sonkát vagy szalonnát (vagy mindkettőt, én a kettő párosítását részesítem előnyben), majd alaposan lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az enyhén sós vízben megfőtt tésztát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, majd ráütjük a tojást és felöntjük a tejszínnel. Alaposan eldolgozzuk, majd 5-10 percig főzzük.
  3. Apróra vágott petrezselyemmel, újhagymával és reszelt sajttal megszórjuk, majd tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás