TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Sonkás tekercs ünnepekre, bulikra, leveles tésztából
Sonkás tekercs ünnepekre, bulikra, leveles tésztából
Recept Sonkás tekercs ünnepekre, bulikra, leveles tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.12.2019

Sonkás tekercs ünnepekre, bulikra, leveles tésztából

Az ünnepek jöhetnek, én készen állok! A leveles tésztát már beszereztem, a finom sonkát is, szósz mindig van otthon, így nem jelenthet akadályt. Az egyik leggyorsabb és egyben legfinomabb falatka ez a ropogós, fűszeres sonkás tekercs, leveles tésztából. Én szeretem a füstös, ízes sonkát, ezért nem fukarkodtam bele és ezt használtam a tekercsek elkészítéséhez. Szerző: Blazena

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
leveles tészta
10 szelet
kedvenc sonkánk
ketchup
oregánó
tojás kenéshez
nagyszemű só szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát ketté vágjuk. Mindegyik tésztaadaggal külön-külön dolgozunk: mindkét adagot kb. 30x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. A sonkát (füstös, fekete erdei sonkával tökéletes!) csíkokra vágjuk, és óvatosan rátesszük a tészta felére. A tészta másik felét a szósszal (esetünkben ketchup) megkenjük és az oregánóval megszórjuk.
  3. Ennél a pontnál két lehetséges megoldás létezik: a szószos tésztalapot ráhajtjuk a sonkás tésztalapra, kissé lenyomkodjuk, majd a tésztát kb. 2 cm vastag szeletekre szeleteljük; vagy a tésztalapot először felszeleteljük, majd ezt követően hajtogatjuk rá a szószos részt a sonkás részre.
  4. Az így elkészített tésztalapokat elcsavarjuk és megkapuk ezeket a szép spirálokat. Nekem a tésztából kb. 40 spirál jött ki.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, sóval megszórjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása