TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkával és sajttal sült burgonya
Sonkával és sajttal sült burgonya
Recept Sonkával és sajttal sült burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.2.2020

Sonkával és sajttal sült burgonya

Ha megkérdezitek, hogy köretről vagy főételről van szó, akkor első körben főételt mondok, de köretnek is megállja a helyét. A sonkával és sajttal sült burgonya kiadós fogás, és szerintem kevesebben kell vele foglalkozni, mint a rakott burgonyával. Ha már előkészítettük a hozzávalókat, akkor csak elkeverjük, tepsibe tesszük és megsütjük. Itt is igaz, hogy legyünk bátrak az alapanyagokkal, és amíg én sonkát használtam, addig más azt nyugodtan cserélje kolbászra vagy pirított szalonnára. Szerző: Milka

15 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1.5 kg
burgonya
500 ml
főzőtejszín
300 ml
magas zsírtartalmú tej
5 gerezd
fokhagyma
400 g
sonka
300 g
reszelt sajt
Só, bors, ételízesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, vékony cikkekre szeletlejük (4-5 mm) és sós vízben kb. 4 percig főzzük. Leszűrjük.
  2. A tejszínt a tejjel elkeverjük, edénybe öntjük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is adhatunk hozzá.
  3. A sonkát felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A sonkát és a reszelt sajt felét elkeverjük a burgonyával. Magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a tejszínes-tejes keveréket, megszórjuk a maradék sajttal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  5. Tálalás előtt akár friss petrezselyemzölddel megszórhatjuk, fokhagymás tejfölt is tehetünk a tetejére. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása