Sonkával és sajttal sült burgonya
Ha megkérdezitek, hogy köretről vagy főételről van szó, akkor első körben főételt mondok, de köretnek is megállja a helyét. A sonkával és sajttal sült burgonya kiadós fogás, és szerintem kevesebben kell vele foglalkozni, mint a rakott burgonyával. Ha már előkészítettük a hozzávalókat, akkor csak elkeverjük, tepsibe tesszük és megsütjük. Itt is igaz, hogy legyünk bátrak az alapanyagokkal, és amíg én sonkát használtam, addig más azt nyugodtan cserélje kolbászra vagy pirított szalonnára. Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.2.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1.5 kgburgonya
500 mlfőzőtejszín
300 mlmagas zsírtartalmú tej
5 gerezdfokhagyma
400 gsonka
300 greszelt sajt
Só, bors, ételízesítő
- A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, vékony cikkekre szeletlejük (4-5 mm) és sós vízben kb. 4 percig főzzük. Leszűrjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapékané brambory se šunkou a sýrem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS