Sonkával és sajttal sült karfiol
Pompás étel ebédre, vacsorára, uzsonnára. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető ételek közé, de cserébe végtelenül egyszerű! A hozzávalók mennyiségét szándékosan nem tüntettem fel, mert mindenki annyit készít belőle, amennyit csak akar. A sonka lehet több és kevesebb, sajtból sosem elég, a tejfölbe is üthetünk több vagy kevesebb tojást. Én elsősorban sóval, borssal, őrölt köménnyel és édes pirospaprikával ízesítem. Szerző: Majka0407
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2018
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
karfiol
sonka
tejföl
tojás
finomliszt
só
bors
őrölt édes pirospaprika
majoránna
köménymag
reszelt sajt
vaj
- Egy nagyobb sütőtálat jó alaposan kivajazunk.
- A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd beleszórjuk a sütőtálba.
- A sonkát felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, rászórjuk a karfiolra.
- A tejfölt a tojással alaposan elkeverjük, hozzáadunk egy kevés lisztet, ízlés szerint fűszerezzük. Az így elkészített tejföllel meglocsoljuk a sonkás karfiolt, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Pár perccel a vége előtt kivesszük a sütőből, sajttal megszórjuk és visszatesszük, amíg a sajt rá nem olvad. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS