Sonkával és sajttal sült karfiol

Pompás étel ebédre, vacsorára, uzsonnára. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető ételek közé, de cserébe végtelenül egyszerű! A hozzávalók mennyiségét szándékosan nem tüntettem fel, mert mindenki annyit készít belőle, amennyit csak akar. A sonka lehet több és kevesebb, sajtból sosem elég, a tejfölbe is üthetünk több vagy kevesebb tojást. Én elsősorban sóval, borssal, őrölt köménnyel és édes pirospaprikával ízesítem. Szerző: Majka0407

Hozzáadta:, 28.4.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkával és sajttal sült karfiol

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
karfiol
sonka
tejföl
tojás
finomliszt
bors
őrölt édes pirospaprika
majoránna
köménymag
reszelt sajt
vaj

Elkészítés menete

  1. Egy nagyobb sütőtálat jó alaposan kivajazunk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd beleszórjuk a sütőtálba.
  3. A sonkát felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, rászórjuk a karfiolra.
  4. A tejfölt a tojással alaposan elkeverjük, hozzáadunk egy kevés lisztet, ízlés szerint fűszerezzük. Az így elkészített tejföllel meglocsoljuk a sonkás karfiolt, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Pár perccel a vége előtt kivesszük a sütőből, sajttal megszórjuk és visszatesszük, amíg a sajt rá nem olvad. Jó étvágyat!