Sonkával és sajttal sült karfiol

Recept Sonkával és sajttal sült karfiol

Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2018

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Pompás étel ebédre, vacsorára, uzsonnára. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető ételek közé, de cserébe végtelenül egyszerű! A hozzávalók mennyiségét szándékosan nem tüntettem fel, mert mindenki annyit készít belőle, amennyit csak akar. A sonka lehet több és kevesebb, sajtból sosem elég, a tejfölbe is üthetünk több vagy kevesebb tojást. Én elsősorban sóval, borssal, őrölt köménnyel és édes pirospaprikával ízesítem. Szerző: Majka0407

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2018

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

karfiol
sonka
tejföl
tojás
finomliszt
bors
őrölt édes pirospaprika
majoránna
köménymag
reszelt sajt
vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb sütőtálat jó alaposan kivajazunk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd beleszórjuk a sütőtálba.
  3. A sonkát felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, rászórjuk a karfiolra.
  4. A tejfölt a tojással alaposan elkeverjük, hozzáadunk egy kevés lisztet, ízlés szerint fűszerezzük. Az így elkészített tejföllel meglocsoljuk a sonkás karfiolt, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Pár perccel a vége előtt kivesszük a sütőből, sajttal megszórjuk és visszatesszük, amíg a sajt rá nem olvad. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás