Sonkával és sajttal sült rizs

Imádom a jó kis egytálételeket! Legyen szó zöldséges vagy húsos változatról, nekem jöhet, bármikor! A nyári brokkolis és karfiolos változat helyett most rizseset készítettem, amit parmezánnal, reszelt répával és sonkával dobtam fel. Az egész keveréket kivajazott sütőtálba tettem, majd készre sütöttem. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 1.8.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkával és sajttal sült rizs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 bögrerizs (1 bögre = 250 ml)
100 greszelt mozzarella
100 gsonka
1 dbsárgarépa
2 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
2 dbtojás
200 mltej
150 gnatúr krémsajt
kb. 200 mlreszelt parmezán
só és bors, ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A rizst klasszikus módon készre főzzük.
  2. A rizst elkeverjük a reszelt mozzarellával, felcsíkozott sonkával, reszelt sárgarépával, aprított petrezselyemzölddel, tojásos-tejes keverékkel (a tojást tejbe ütjük és alaposan elkeverjük), sajttal és a reszelt parmezán felével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Az így elkészített masszát kivajazott sütőtálba tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütés vége előtt rászórjuk a maradék parmezánt és aranyszínűre sütjük.