Sonkával és sajttal sült rizs

Recept Sonkával és sajttal sült rizs

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2020

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom a jó kis egytálételeket! Legyen szó zöldséges vagy húsos változatról, nekem jöhet, bármikor! A nyári brokkolis és karfiolos változat helyett most rizseset készítettem, amit parmezánnal, reszelt répával és sonkával dobtam fel. Az egész keveréket kivajazott sütőtálba tettem, majd készre sütöttem. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2020

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 bögrerizs (1 bögre = 250 ml)
100 greszelt mozzarella
100 gsonka
1 dbsárgarépa
2 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
2 dbtojás
200 mltej
150 gnatúr krémsajt
kb. 200 mlreszelt parmezán
só és bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A rizst klasszikus módon készre főzzük.
  2. A rizst elkeverjük a reszelt mozzarellával, felcsíkozott sonkával, reszelt sárgarépával, aprított petrezselyemzölddel, tojásos-tejes keverékkel (a tojást tejbe ütjük és alaposan elkeverjük), sajttal és a reszelt parmezán felével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Az így elkészített masszát kivajazott sütőtálba tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütés vége előtt rászórjuk a maradék parmezánt és aranyszínűre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás