TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkával és sajttal sült rizs
Sonkával és sajttal sült rizs
Recept Sonkával és sajttal sült rizs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom a jó kis egytálételeket! Legyen szó zöldséges vagy húsos változatról, nekem jöhet, bármikor! A nyári brokkolis és karfiolos változat helyett most rizseset készítettem, amit parmezánnal, reszelt répával és sonkával dobtam fel. Az egész keveréket kivajazott sütőtálba tettem, majd készre sütöttem. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2020

Sonkával és sajttal sült rizs

Imádom a jó kis egytálételeket! Legyen szó zöldséges vagy húsos változatról, nekem jöhet, bármikor! A nyári brokkolis és karfiolos változat helyett most rizseset készítettem, amit parmezánnal, reszelt répával és sonkával dobtam fel. Az egész keveréket kivajazott sütőtálba tettem, majd készre sütöttem. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Lacusin

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 bögre
rizs (1 bögre = 250 ml)
100 g
reszelt mozzarella
100 g
sonka
1 db
sárgarépa
2 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
2 db
tojás
200 ml
tej
150 g
natúr krémsajt
kb. 200 ml
reszelt parmezán
só és bors, ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A rizst klasszikus módon készre főzzük.
  2. A rizst elkeverjük a reszelt mozzarellával, felcsíkozott sonkával, reszelt sárgarépával, aprított petrezselyemzölddel, tojásos-tejes keverékkel (a tojást tejbe ütjük és alaposan elkeverjük), sajttal és a reszelt parmezán felével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Az így elkészített masszát kivajazott sütőtálba tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütés vége előtt rászórjuk a maradék parmezánt és aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása