Sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs

A sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs egy kiváló vendégváró fogás, ami biztos leveszi a vendégeket a lábáról. A finom és puha tésztát a bazsalikom (pesto) teszi igazán különlegessé és színessé, amit mindenféle jóval töltünk meg: sonkával, sajttal, tejföllel, uborkával… De készítettem már krémsajtos zöldséges és füstölt sonkás töltelékkel is. A tekercsnek csupán a fantázia szabhat határokat.

Hozzáadta:, 28.11.2016
Kategória: Előételek, falatkák
Sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
1 kv. kanál
3 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 kv. kanálpesto
Töltelék:
3 darabuborka (befőtt)
200 gsonka
300 greszelni való sajt
100 mltejföl

Elkészítés menete

  1. A lisztet a sóval és sütőporral elkeverjük. A tojást a pestóval habosra verjük, és ehhez keverjük hozzá a lisztes keveréket.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a tésztát és 180 fokon 10-15 percig sütjük. A kész tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A sajtot lereszeljük (én nagy lyukú reszelőt használtam), hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt uborkát. A sonkalapokat a tésztára tesszük, és erre kerül a tejfölös-sajtos keverék. Természetesen ízlés szerint fűszerezhetjük (só, bors, esetleg fokhagyma, ki mit szeret).
  4. A tésztát feltekerjük, kissé lenyomjuk, hogy a felesleges levegő eltávozzon, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felvágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!