TopReceptek.hu Köretek Burgonya Töltött burgonya Sonkával és sajttal töltött burgonyagombóc
Sonkával és sajttal töltött burgonyagombóc
Recept Sonkával és sajttal töltött burgonyagombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.6.2020

Sonkával és sajttal töltött burgonyagombóc

Az egyik nagy kedvence a gyerekeknek! Imádják, a burgonyás tésztába csomagolt sajtért és sonkáért odavannak! Nem csodálom, mert minden van benne, ami finom, ráadásul a rántott dolgokat alapból nagyon szeretik. A töltött burgonyagombócokat rántva salátával tálalom, de persze kiadósabb körettel és finom szószokkal is tökéletes. Szerző: Romca

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

500 g
burgonya
bors
1 db
tojás
aprított snidling
30 g
parmezán

Töltelék

200 g
gouda sajt (szeletelve)
150 g
sonka

Panír

finomliszt
kevés tejjel felvert tojás
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A gouda sajtszeleteket és a sonkát egymásra tesszük, felváltva (sajt, sonka, sajt, sonka...), felcsíkozzuk, felkockázzuk. Az így kapott kis kockákból álló oszlopokat fogpiszkálóval átszúrjuk, így szépen egyben maradnak.
  2. A burgonyát puhára főzzük, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a parmezánt, tojást, snidlinget, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, alaposan eldolgozzuk.
  3. A sonkás-sajtos kis oszlopokat becsomagoljuk a burgonyás tésztába (a fogpiszkálót előtte eltávolítjuk), majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A kis golyókat bepanírozzuk, bő olajban aranyszínűre sütjük. Lecsepegtetjük, majd pár percre 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  5. Salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása