Sonkával és sajttal töltött burgonyagombóc

Az egyik nagy kedvence a gyerekeknek! Imádják, a burgonyás tésztába csomagolt sajtért és sonkáért odavannak! Nem csodálom, mert minden van benne, ami finom, ráadásul a rántott dolgokat alapból nagyon szeretik. A töltött burgonyagombócokat rántva salátával tálalom, de persze kiadósabb körettel és finom szószokkal is tökéletes. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 22.6.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkával és sajttal töltött burgonyagombóc

Hozzávalók

Tészta
500 gburgonya
bors
1 dbtojás
aprított snidling
30 gparmezán
Töltelék
200 ggouda sajt (szeletelve)
150 gsonka
Panír
finomliszt
kevés tejjel felvert tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A gouda sajtszeleteket és a sonkát egymásra tesszük, felváltva (sajt, sonka, sajt, sonka...), felcsíkozzuk, felkockázzuk. Az így kapott kis kockákból álló oszlopokat fogpiszkálóval átszúrjuk, így szépen egyben maradnak.
  2. A burgonyát puhára főzzük, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a parmezánt, tojást, snidlinget, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, alaposan eldolgozzuk.
  3. A sonkás-sajtos kis oszlopokat becsomagoljuk a burgonyás tésztába (a fogpiszkálót előtte eltávolítjuk), majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A kis golyókat bepanírozzuk, bő olajban aranyszínűre sütjük. Lecsepegtetjük, majd pár percre 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  5. Salátával tálaljuk.