Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban

Recept Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban

Hozzáadta: Viki78, 11.4.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb isteni csirkés recept, amit előszeretettel készítek a családnak. A sonkával és sajttal töltött csirkeroládot pikáns tejfölös mártásban sütöttem meg. A mártás pikantériáját a száraz fehérbor és a mustár adják, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel fűszerezve, természetesen az elmaradhatatlan reszelt sajttal megszórva. Mivel otthon szendvicssajt lapok voltak, ezzel töltöttem a csirkemellet, de természetesen más, vékonyra szeletelt sajt is használható. Salátával és rizzsel tálalom, a család pedig egyszerűen odavan érte.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 11.4.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

400 gcsirkemell
250 gsonka
200 gszendvicssajt
50 greszelt sajt
só, bors, kakukkfű

Mártás:

250 gtejföl
só, bors
2 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálmustár
50 mlszáraz fehérbor
kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk. Egy-egy szelet csonka és sajtlap kerül a szeletekre, majd feltekerjük.
  2. A tejfölt a zúzott fokhagymával, mustárral, borral elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és alaposan elkeverjük.
  3. A mártást egy sütőtálba öntjük, erre tesszük rá a töltött csirketekercseket. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A csirketekercseket 200 fokon 20 percig sütjük.

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás