Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban
Egy újabb isteni csirkés recept, amit előszeretettel készítek a családnak. A sonkával és sajttal töltött csirkeroládot pikáns tejfölös mártásban sütöttem meg. A mártás pikantériáját a száraz fehérbor és a mustár adják, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel fűszerezve, természetesen az elmaradhatatlan reszelt sajttal megszórva. Mivel otthon szendvicssajt lapok voltak, ezzel töltöttem a csirkemellet, de természetesen más, vékonyra szeletelt sajt is használható. Salátával és rizzsel tálalom, a család pedig egyszerűen odavan érte.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
400 gcsirkemell
250 gsonka
200 gszendvicssajt
50 greszelt sajt
só, bors, kakukkfű
Mártás:
250 gtejföl
só, bors
2 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálmustár
50 mlszáraz fehérbor
kakukkfű
- A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk. Egy-egy szelet csonka és sajtlap kerül a szeletekre, majd feltekerjük.
- A tejfölt a zúzott fokhagymával, mustárral, borral elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és alaposan elkeverjük.
- A mártást egy sütőtálba öntjük, erre tesszük rá a töltött csirketekercseket. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- A csirketekercseket 200 fokon 20 percig sütjük.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS