TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban
Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban
Recept Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   11.4.2017

Sonkával és sajttal töltött csirkerolád pikáns tejfölös mártásban

Egy újabb isteni csirkés recept, amit előszeretettel készítek a családnak. A sonkával és sajttal töltött csirkeroládot pikáns tejfölös mártásban sütöttem meg. A mártás pikantériáját a száraz fehérbor és a mustár adják, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel fűszerezve, természetesen az elmaradhatatlan reszelt sajttal megszórva. Mivel otthon szendvicssajt lapok voltak, ezzel töltöttem a csirkemellet, de természetesen más, vékonyra szeletelt sajt is használható. Salátával és rizzsel tálalom, a család pedig egyszerűen odavan érte.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
csirkemell
250 g
sonka
200 g
szendvicssajt
50 g
reszelt sajt
só, bors, kakukkfű

Mártás:

250 g
tejföl
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
mustár
50 ml
száraz fehérbor
kakukkfű
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk. Egy-egy szelet csonka és sajtlap kerül a szeletekre, majd feltekerjük.
  2. A tejfölt a zúzott fokhagymával, mustárral, borral elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és alaposan elkeverjük.
  3. A mártást egy sütőtálba öntjük, erre tesszük rá a töltött csirketekercseket. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A csirketekercseket 200 fokon 20 percig sütjük.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása