Sonkával és sajttal töltött Foccacia

Recept Sonkával és sajttal töltött Foccacia

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Reggeli, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Mint mindig, most is a kreativitásra és a képzeletre bíztam a dolgot, majd pedig megalkottam ezeket a töltött kis tésztafalatokat. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Reggeli, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
1/2 kockaélesztő
Kb. 250 mlvíz
Ízlés szerint
Ízlés szerintolíavaolaj
Ízlés szerintoregánó
150 gsonka
Ízlés szerintolívabogyó
Ízlés szerintsajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kevés langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet, sót tálba tesszük, hozzáöntjük az élesztőt, eldolgozzuk. Ha kell, akkor liszttel még javíthatunk az állagán.
  3. Tésztává dolgozzuk, meleg helyen egy órát kelesztjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, a korongokból kis lapocskákat formázunk, majd megtöltjük. A megtöltött korongokat lefedjük a nem megtöltött korongokkal, a tetejét oregánóval ízesíthetjük.
  4. Tepsire tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás