Almás csirkemájpástétom
Hozzáadva: 1.3.2017
A családdal nagyon szeretjük a kenyérre kenhető sós krémeket, és ha tehetem, friss hozzávalókból próbálom elkészíteni a már megszokott bolti ízvilágot. Ez a májassal sincs másképp, azonban az almás csirkemájpástétom nem hasonlítható egyik, általunk ismert bolti termékhez sem. Ez annál sokkal finomabb! Rengeteg máj, semmi adalékanyag, és a sósságát is én állítom be. Mindig is mondtam, hogy a bolti májas kicsit túl fűszeres, de mióta én készítem, azóta ezzel nincs probléma. Mind minden recept, ez is számtalan módon variálható, és készítettem már fokhagymásan is (4-5 gerezd fokhagyma ehhez a mennyiséghez) kakukkfűvel és rozmaringgal.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Töltött sajtos rolád
Hozzáadva: 29.12.2016
Többféle sajttekercs receptet kipróbáltam már, de legjobban ez a töltött sajtos rolád fogott meg. Nagy előnye, hogy szeletelt sajtból készül, így nem kell a nagyobb kemény sajtok puhításával foglalkoznom (forró víz, 20 perc puhulási idő, kinyújtás). Elég, ha a sajtot egy tepsibe teszem, pár perce be a sütőbe, és már kész is az alap. Erre jön a sonka, a kedvenc töltelékünk, feltekerjük, 1 órát pihentetjük, és már kész is. Isteni fogás kevés idő alatt, és amíg a rolád hűl, akár egy gyors desszertet is össze tudok dobni.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Szalámival és sajttal töltött kenyér
Hozzáadva: 1.2.2017
Ha gyors fogásra vágyunk és van otthon egy egész kenyér, akkor a szalámival és sajttal töltött kenyér egy remek választás. A szépen bevagdosott, mindenféle finomsággal megtöltött kenyeret csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. Mivel a családom nagyon szereti a fokhagymát, ezért nem volt kérdéses, hogy ezt is pelecsempészem, de ez elhagyható. Jó sok sajttal töltöttem meg, na meg az elmaradhatatlan szalámival, de készítettem már kolbásszal, füstölt sonkával és szalonnával is. Fantasztikus előétel és vendégváró, mártogatóssal pedig verhetetlen.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE