TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkával és sajttal töltött lángos
Sonkával és sajttal töltött lángos
Recept Sonkával és sajttal töltött lángos
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Természetesen minden ételbe lehet egy kis csavart vinni. Legutóbb a lángos receptjével próbálkoztam, és kipróbáltam a sonkával és sajttal töltött lángost. Meg kell mondanom, nagyon bevált az ötlet! Talán egy kicsit többet kell vele foglalkozni, mint a klasszikus lángossal, de megéri a fáradozást. A töltelék szerintem bármi lehet, amit szeretünk, a sonka is lehet klasszikus vagy füstölt, a sajt pedig szinte bármilyen. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2018

Sonkával és sajttal töltött lángos

Természetesen minden ételbe lehet egy kis csavart vinni. Legutóbb a lángos receptjével próbálkoztam, és kipróbáltam a sonkával és sajttal töltött lángost. Meg kell mondanom, nagyon bevált az ötlet! Talán egy kicsit többet kell vele foglalkozni, mint a klasszikus lángossal, de megéri a fáradozást. A töltelék szerintem bármi lehet, amit szeretünk, a sonka is lehet klasszikus vagy füstölt, a sajt pedig szinte bármilyen. Szerző: Mineralka

120 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

750 g
búzafinomliszt
200 g
tejföl
1 kocka
élesztő (40 g)
1 kv. kanál
kristálycukor
kevés tej a kovászhoz
só, csipetnyi köménymag
langyos víz

Szükségünk lesz még:

sonka, ömlesztett sajt, zúzott fokhagyma
reszelni való sajt
egyéb szószok
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és félrezesszük.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, egy kevés köménymagot (elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt. Sima tésztává gyúrjuk, a langyos vizet szükség szerint adjuk hozzá. A tészta nem kell, hogy túl sűrű, tömény legyen, de folynia sem szabad. Ha a tészta elkészült, lefedjük és meleg helyen megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat még 20 percig kelesztjük, ezután lángos nagyságúra formázzuk, ráteszünk egy szelet sonkát és egy darab ömlesztett sajtot. A sonkával becsomagoljuk a sajtot, majd a tésztát félbehajtjuk. A széleit alaposan lenyomkodjuk, nehogy a sajt sütés közben kicsorogjon a tésztából.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Még melegen tálaljuk, fokhagymával megkenjük, sajttal megszórjuk, kedvenc szószunkkal meglocsoljuk.
  6. A tésztából természetesen klasszikus lángost is készíthetünk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása