Sonkával, sajttal és hagymával töltött főtt burgonya

A minap a hűtőt takarítottam, és éppen azon gondolkodtam, mit is lehetne kezdeni azzal a sok zöldséggel és maradék sonkával, ami a hűtőben van. Elkezdtem keresgélni a neten, majd szembe találtam magam a sonkával, sajttal és hagymával töltött főtt burgonyával. A fogás nem mindennapi, és nemcsak főételnek, hanem köretnek is tökéletes húsos ételek mellé. Hátránya, hogy elég sok időt vesz igénybe az elkészítése, és rendkívül gyorsan elfogy.

Hozzáadta:, 21.8.2017
Kategória: Főételek
Sonkával, sajttal és hagymával töltött főtt burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
6 dbnagyobb burgonya
1 dbvöröshagyma
150 gsonka
1 ev. kanálvaj
50 gsajt
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1 dbtojás
snidling vagy újhagyma
só, bors
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd a héját eltávolítjuk.
  2. Forr serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát.
  3. A petrezselyemzöldet és a snidlinget/újhagymát apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot és a pirított sonkát.
  4. A főtt burgonyát félbe vágjuk, majd a közepét kávéskanállal óvatosan kivájjuk. A kivájt burgonyát apróra vágjuk és hozzáadjuk a töltelékhez. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, és a két felet egymással szembe tesszük.
  5. A tojást felverjük, sózzuk és borsozzuk. A töltött burgonyát először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, forró olajban kirántjuk. Jó étvágyat!

 

Forrás: Vk