Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika
A sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika hihetetlenül finom előétel! A vendégeinknek szolgáltam fel Szilveszterkor, és mindenkinek ízlett. Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, az elkészítés gyors és egyszerű, a végeredmény pedig magáért beszél.
Hozzávalók
1 dbtömlős krémsajt
250 gjuhtúró
125 gvaj
1 csomagújhagyma
1 dbparenyica (vagy más füstölt sajt)
10 szeletsonka
egész paprika a töltéshez
Elkészítés menete
- A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg.
- Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott parenyicát, újhagymát és a kockára vágott sonkát, végül a tölteléket alaposan elkeverjük.
- Az elkészült tölteléket egy evőkanál segítségével beletöltjük a megtisztított és kicsumázott paprikába. Ügyeljünk arra, hogy a paprikába csak töltelék kerüljön, levegő és légbuborék ne.
- A kész töltött paprikákat hűtőbe rakjuk, hogy a töltelék szépen megdermedjen.
- A lehűlt töltött paprikákat éles késsel felszeleteljük, és ropogós péksüteménnyel tálaljuk.