Sörben sült mézes tarja

A sörben sült mézes tarja nemcsak a férfiak egyik kedvence, a család nő tagjai is örömmel csapnak le erre a finom húsos fogásra. Kicsit édes, kicsit pikáns, omlós, egyszerűen nagyon ízletes. Burgonyapürével tálalom, de zsemlegombóccal és pirított szalonnával, esetleg egy kis sült hagymával is csodálatos. Önmagában is laktató fogás, de ennyi finom íz mellé dukál egy kis édesség is. Ki mit szeret. Én mákos kalácsot készítek, de azt is megértem, ha valaki egy könnyebb édességet választ hozzá.

Hozzáadta:, 4.4.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sörben sült mézes tarja

Hozzávalók

4 dbsertés csontos tarja szelet
3 dbvöröshagyma
2 ev. kanálvirágméz
2 ev. kanálTeriyaki szósz
2 ev. kanáldijoni mustár
50 mlolívaolaj
4 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálketchup
apróra vágott chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
250 mlvilágos sör
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. A páchoz a virágmézet, a Teriyaki szószt, a dijoni mustárt, az olívaolajat, zúzott fokhagymát, ketchupot, chilipaprikát, sót és borsot elkeverjük. Ebben fogjuk pácolni a húst legalább egy éjszakán keresztül.
  2. A tarjaszeleteket megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk, majd beletesszük a pácba. Ujjunkkal alaposan beledörzsöljük a pácot a húsba, és ügyelünk arra, hogy mindenhova kerüljön. Az edényt a páccal és hússal lefedjük, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a hagymát vékonyra szeleteljük, majd a felét egy hőálló tál aljára tesszük. Erre kerül a pácolt hús, megszórjuk a hagyma másik felével és felöntjük a sör 2/3-ával. A tálat lefedjük, majd a húst 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A húst kb. 40 percig sütjük, közben 15-20 percenként aláöntjük a maradék sört.
  5. Ezután a tál fedelét levesszük és a pácolt tarját még 20 percet sütjük (hogy egy kis színt kapjon). Miután elkészült, ízlés szerint még sózhatjuk.
  6. A sörben sült mézes tarját burgonyakörettel tálaljuk. Én legtöbbször krumplipürét készítek hozzá.

Blogom: Vaření s Tomem