TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sörben sült mézes tarja
Sörben sült mézes tarja
Recept Sörben sült mézes tarja
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sörben sült mézes tarja nemcsak a férfiak egyik kedvence, a család nő tagjai is örömmel csapnak le erre a finom húsos fogásra. Kicsit édes, kicsit pikáns, omlós, egyszerűen nagyon ízletes. Burgonyapürével tálalom, de zsemlegombóccal és pirított szalonnával, esetleg egy kis sült hagymával is csodálatos. Önmagában is laktató fogás, de ennyi finom íz mellé dukál egy kis édesség is. Ki mit szeret. Én mákos kalácsot készítek, de azt is megértem, ha valaki egy könnyebb édességet választ hozzá.

TopPetra TopPetra    ·   4.4.2018

Sörben sült mézes tarja

A sörben sült mézes tarja nemcsak a férfiak egyik kedvence, a család nő tagjai is örömmel csapnak le erre a finom húsos fogásra. Kicsit édes, kicsit pikáns, omlós, egyszerűen nagyon ízletes. Burgonyapürével tálalom, de zsemlegombóccal és pirított szalonnával, esetleg egy kis sült hagymával is csodálatos. Önmagában is laktató fogás, de ennyi finom íz mellé dukál egy kis édesség is. Ki mit szeret. Én mákos kalácsot készítek, de azt is megértem, ha valaki egy könnyebb édességet választ hozzá.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
sertés csontos tarja szelet
3 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
virágméz
2 ev. kanál
Teriyaki szósz
2 ev. kanál
dijoni mustár
50 ml
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
ketchup
apróra vágott chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
250 ml
világos sör
ízlés szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A páchoz a virágmézet, a Teriyaki szószt, a dijoni mustárt, az olívaolajat, zúzott fokhagymát, ketchupot, chilipaprikát, sót és borsot elkeverjük. Ebben fogjuk pácolni a húst legalább egy éjszakán keresztül.
  2. A tarjaszeleteket megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk, majd beletesszük a pácba. Ujjunkkal alaposan beledörzsöljük a pácot a húsba, és ügyelünk arra, hogy mindenhova kerüljön. Az edényt a páccal és hússal lefedjük, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a hagymát vékonyra szeleteljük, majd a felét egy hőálló tál aljára tesszük. Erre kerül a pácolt hús, megszórjuk a hagyma másik felével és felöntjük a sör 2/3-ával. A tálat lefedjük, majd a húst 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A húst kb. 40 percig sütjük, közben 15-20 percenként aláöntjük a maradék sört.
  5. Ezután a tál fedelét levesszük és a pácolt tarját még 20 percet sütjük (hogy egy kis színt kapjon). Miután elkészült, ízlés szerint még sózhatjuk.
  6. A sörben sült mézes tarját burgonyakörettel tálaljuk. Én legtöbbször krumplipürét készítek hozzá.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása