Sörfőzők kedvence

A sörfőzők kedvence egy férfias, tartalmas és ízletes főétel. A titka a kevésbé zsíros sertéshús, amit hirtelen megpirítunk, majd egy kevés sörön és vízen puhára párolunk. Ez időigényes, de megéri a fáradozást. Az eredmény lágy, finom, ízletes és puha hús, amit a sörtől, zöldségektől, alap fűszerektől és ketchuptól rendkívül ízletes. Azt nem tudom, a recept neve honnét ered, de nálunk nagy sikernek örvend. Világos cseh sört használok a pároláshoz. Burgonyával és friss zöldséggel tálalom, de ha van elég időm, akkor házi galuskát is készítek hozzá.

Hozzáadta:, 12.3.2017
Kategória: Főételek
Recept Sörfőzők kedvence

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3/4 kgsertéshús (soványabb)
3 ev. kanálolaj
1 dbhagyma
1 dbpóréhagyma
1 dlsör
4 ev. kanálédes ketchup
3-5 gerezdfokhagyma
bors

Elkészítés menete

  1. A húst csíkokra vágjuk, az olajon hirtelen megpirítjuk, ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot, felöntjük a sörrel és 10 percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát és póréhagymát, egy kevés vízzel felöntjük és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Ezután az edény fedelét levesszük és a felesleges vizet elfőzzük. A húst nem sűrítjük. Főtt vagy sült burgonyával, házi galuskával tálaljuk.