Sörgulyás tésztával vagy knédlivel
A gulyásról minden nemzetnek megvan a maga elképzelése. Ezzel a sörgulyásnak nevezett változattal Csehországban találkoztam, és be kell valljam, finom volt. A finom, sűrű és szaftoshúshoz a tészta, knédli és zsemlegombóc is illik. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
600 gsertéshús
2 dbvöröshagyma
2 ev. kanálzsír
4 gerezdfokhagyma
1 ev. kanálfinomliszt
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
200 mlvíz
200 mlsör
Só, bors
- A felolvasztott zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, nagy lángon dolgozunk, majd addig kevergetjük, amíg a hús minden oldala meg nem pirul.
- Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekerül a zúzott vagy apróra vágott fokhagyma, a pirospaprika, majd a víz és a sör. Felforraljuk, majd a lángot kicsire vesszük. Lefedjük és addig pároljuk, amíg a husi szépen meg nem puhul.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pivní guláš s těstovinami nebo s knedlíkem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pivný guláš s cestovinou alebo s knedľou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Biergulasch mit Nudeln oder Knödel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS