TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Sörgulyás tésztával vagy knédlivel
Sörgulyás tésztával vagy knédlivel
Recept Sörgulyás tésztával vagy knédlivel

A gulyásról minden nemzetnek megvan a maga elképzelése. Ezzel a sörgulyásnak nevezett változattal Csehországban találkoztam, és be kell valljam, finom volt. A finom, sűrű és szaftoshúshoz a tészta, knédli és zsemlegombóc is illik. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Sörgulyás tésztával vagy knédlivel

A gulyásról minden nemzetnek megvan a maga elképzelése. Ezzel a sörgulyásnak nevezett változattal Csehországban találkoztam, és be kell valljam, finom volt. A finom, sűrű és szaftoshúshoz a tészta, knédli és zsemlegombóc is illik. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
sertéshús
2 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
zsír
4 gerezd
fokhagyma
1 ev. kanál
finomliszt
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
200 ml
víz
200 ml
sör
Só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, nagy lángon dolgozunk, majd addig kevergetjük, amíg a hús minden oldala meg nem pirul.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekerül a zúzott vagy apróra vágott fokhagyma, a pirospaprika, majd a víz és a sör. Felforraljuk, majd a lángot kicsire vesszük. Lefedjük és addig pároljuk, amíg a husi szépen meg nem puhul.
  3. Tésztával, knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása