Sörkifli

Az ilyen nem megszokott helyzetekben nehéz megtalálni a jót, de szerencsére azért meg lehet. Nekem ilyen a kísérletezés és a konyhában. A sörkifli pedig pont az egyik ilyen kísérletnek a finom eredménye. A végeredmény tökéletesen puha, lágy kifli (vagy akár cipó, ha annak formázzuk), ami pompásan illik savanyú levesekhez, pörkölthöz, egyéb szaftos ételekhez, de csak finoman vajjal vagy zsírral megkenve is nagyon jó! Szerző: Dranula

Hozzáadta:, 30.4.2020
Kategória: Péksütemények
Recept Sörkifli

Hozzávalók

40 gsertészsír
340 mlvilágos sör
1/2 kockafriss élesztő
260 grétesliszt
320 gfinomliszt
2 kv. kanálkristálycukor
2 ev. kanál

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat eldolgozzuk és megkelesztjük – kb. egy óra. Ha van kenyérdagasztó, akkor azzal is dolgozhatunk, sokkal egyszerűbb a dolgunk.
  2. A megkelt tésztát 12 darabra osztjuk, cipókat formázunk, fóliával lefedjük és további 10 percig pihentetjük.
  3. Ezután ovális alakúra nyújtjuk, felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Ismét lefedjük és még 45 percig kelesztjük. Felvert tojással megkenhetjük, magvakkal és sóval megszórhatjuk.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.