TopReceptek.hu Péksütemények Sörkifli
Sörkifli
Recept Sörkifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.4.2020

Sörkifli

Az ilyen nem megszokott helyzetekben nehéz megtalálni a jót, de szerencsére azért meg lehet. Nekem ilyen a kísérletezés és a konyhában. A sörkifli pedig pont az egyik ilyen kísérletnek a finom eredménye. A végeredmény tökéletesen puha, lágy kifli (vagy akár cipó, ha annak formázzuk), ami pompásan illik savanyú levesekhez, pörkölthöz, egyéb szaftos ételekhez, de csak finoman vajjal vagy zsírral megkenve is nagyon jó! Szerző: Dranula

Alapanyagok
40 g
sertészsír
340 ml
világos sör
1/2 kocka
friss élesztő
260 g
rétesliszt
320 g
finomliszt
2 kv. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat eldolgozzuk és megkelesztjük – kb. egy óra. Ha van kenyérdagasztó, akkor azzal is dolgozhatunk, sokkal egyszerűbb a dolgunk.
  2. A megkelt tésztát 12 darabra osztjuk, cipókat formázunk, fóliával lefedjük és további 10 percig pihentetjük.
  3. Ezután ovális alakúra nyújtjuk, felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Ismét lefedjük és még 45 percig kelesztjük. Felvert tojással megkenhetjük, magvakkal és sóval megszórhatjuk.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása