Sörön sült sertéstarja
Igazán jól tud esni egy jó nagy szelet, szaftos, puha és fűszeres hús. Ennek számtalan változata létezik, nekem pedig nagy kedvencem a sörön sült sertéstarja. A sertéstarját egyben is süthetjük, de ilyenkor alacsonyabb hőfokon legalább 2-3 órát kell a sütőben sütni. Hogy kicsit felgyorsítsam a folyamatot, a tarját felszeleteltem, fűszereztem, majd vöröshagyma ágyon, sörön készítettem el. A hússzeletekhez tökéletesen passzol a főtt burgonya és a saláta. Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
1 kgsertéstarja
4 dbvöröshagyma
ízlés szerint só, bors
1 dbhúsleves kocka
2 dlvíz
1 dobozbarnasör
olaj
Saláta:
3 dbuborka
1/2 dbkínai kel
1 dbkisebb vöröshagyma
3 ev. kanál12%-os ecet
5 ev. kanálolaj
5-6 ev. kanáltartármártás
fűszerkeverék
- A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint akár fűszerkeverékkel is megszórhatjuk.
- A hússzeleteket legalább 1 órát pihentetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS