Sörön sült sertéstarja

Igazán jól tud esni egy jó nagy szelet, szaftos, puha és fűszeres hús. Ennek számtalan változata létezik, nekem pedig nagy kedvencem a sörön sült sertéstarja. A sertéstarját egyben is süthetjük, de ilyenkor alacsonyabb hőfokon legalább 2-3 órát kell a sütőben sütni. Hogy kicsit felgyorsítsam a folyamatot, a tarját felszeleteltem, fűszereztem, majd vöröshagyma ágyon, sörön készítettem el. A hússzeletekhez tökéletesen passzol a főtt burgonya és a saláta. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 30.5.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sörön sült sertéstarja

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 kgsertéstarja
4 dbvöröshagyma
ízlés szerint só, bors
1 dbhúsleves kocka
2 dlvíz
1 dobozbarnasör
olaj
Saláta:
3 dbuborka
1/2 dbkínai kel
1 dbkisebb vöröshagyma
3 ev. kanál12%-os ecet
5 ev. kanálolaj
5-6 ev. kanáltartármártás
fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint akár fűszerkeverékkel is megszórhatjuk.
  2. A hússzeleteket legalább 1 órát pihentetjük.
  3. Amíg a hússzeletek pihennek, a vöröshagymát félbe vágjuk és vékonyra szeleteljük, egy tepsi aljára tesszük, olajjal meglocsoljuk. Erre a hagymaágyra tesszük rá szorosan a hússzeleteket. Lefedjük (én egy másik tepsit tettem rá), 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. A húsleves kockát elkeverjük a vízzel, a hússzeletek alá öntjük. További 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután felöntjük a sörrel és további 20 percig sütjük. A fedőt eltávolítjuk, majd még további 20 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Burgonyával és/vagy salátával tálaljuk.