TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sörös-gombás csirkemell, az aranyat érő recept mamámtól. Isteni ebéd, akár vasárnapra is tervezhető.
Sörös-gombás csirkemell, az aranyat érő recept mamámtól. Isteni ebéd, akár vasárnapra is tervezhető.
Sörös-gombás csirkemell, az aranyat érő recept mamámtól. Isteni ebéd, akár vasárnapra is tervezhető.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A lágy, gombás-sörös csirkemell sokakat levett már a lábáról. A fogás nem ma született, sok-sok éve a családban kering. Örömmel készítem a családnak.

TopPetra TopPetra    ·   21.7.2023

Sörös-gombás csirkemell, az aranyat érő recept mamámtól. Isteni ebéd, akár vasárnapra is tervezhető.

A lágy, gombás-sörös csirkemell sokakat levett már a lábáról. A fogás nem ma született, sok-sok éve a családban kering. Örömmel készítem a családnak.

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
csirkemell filé
15 db
csiperke
1 db
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
150 ml
világos sör
2 evőkanál
szójaszósz
1 és 1/2 kávéskanál
provenszi fűszerkeverék
1 és 1/2 kávéskanál
fűszerpaprika
1 kávéskanál
grill fűszerkeverék
1 kávéskanál
fokhagymapor
2 evőkanál
olívaolaj
ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalát fűszerezzük a következő fűszerkeverékkel: provenszi fűszerkeverék, fűszerpaprika, grill fűszerkeverék, fokhagymapor, só, olívaolaj.
  2. A húst 2 órát pihentetjük, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük.
  3. A húst mindkét oldalát lepirítjuk – a modern konyhában ehhez már grill serpenyőt is használhatunk (mamámnak ilyen még nem volt). A pirítást előtt a használt serpenyőt pár csepp olajjal kikenjük.
  4. A húst kivesszük, pihentetjük. A hagymát főzőedényben felszeleteljük, megpirítjuk, rászórjuk a felszeletelt gombát, szójaszósszal meglocsoljuk, így pirítjuk tovább még pár percig.
  5. A húst az edénybe tesszük, ráöntjük a sört és vizet, zúzott fokhagymával ízesítjük, puhára pároljuk.
  6. A főzőlevet ízlés szerint sűrítjük. A húst rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
  7. A recepthez csirke helyett sertéshúst is használhatunk, ilyenkor kicsit tovább kell a húst párolni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása