Sörös-kecsapos sertés

Recept Sörös-kecsapos sertés

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha kifogytunk az ötletekből, akkor érdemes inspirációt meríteni. Szerencsére erre megvan a lehetőség. Nem hittem volna, hogy működik, de egy próbát megért a sörös-kecsapos sertéshús! Nem utoljára készítettem! Szerző: Adddy

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

700 gsertéshús ízlés szerint
1 dbvöröshagyma
1 dbpiros paprika
1,5 dclbarnasör
1,5 dclkecsap
4 gerezdfokhagyma
ételízesítő
majoránna
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst kockára vágjuk, a hagymát aprítjuk. Zsírt hevítünk, a hagymát megporítjuk, majd a húst rászórjuk és magas lángon, „hirtelen” minden oldalát lepirítjuk. Ezután a hőfokot csökkentjük és megvárjuk, míg a hús levet enged. Hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk és borsozzuk, a kecsapot és a sört is ráöntjük. Lefedjük, elkezdjük párolni.
  2. Amikor már kellő nedvet engedett a husi, vízzel (vagy alaplével) felöntjük, a husit puhára főzzük. Zúzott fokhagymával, majoránnával és karikára vágott paprikával ízesítjük, pár percig még tovább főzzük.
  3. Ízlés szerint liszttel sűríthetjük. A húst tésztával tálaljuk, de friss kenyérrel is nagyon finom. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás