TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sörös-kecsapos sertés
Sörös-kecsapos sertés
Recept Sörös-kecsapos sertés
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.3.2022

Sörös-kecsapos sertés

Ha kifogytunk az ötletekből, akkor érdemes inspirációt meríteni. Szerencsére erre megvan a lehetőség. Nem hittem volna, hogy működik, de egy próbát megért a sörös-kecsapos sertéshús! Nem utoljára készítettem! Szerző: Adddy

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
700 g
sertéshús ízlés szerint
1 db
vöröshagyma
1 db
piros paprika
1,5 dcl
barnasör
1,5 dcl
kecsap
4 gerezd
fokhagyma
ételízesítő
majoránna
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kockára vágjuk, a hagymát aprítjuk. Zsírt hevítünk, a hagymát megporítjuk, majd a húst rászórjuk és magas lángon, „hirtelen” minden oldalát lepirítjuk. Ezután a hőfokot csökkentjük és megvárjuk, míg a hús levet enged. Hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk és borsozzuk, a kecsapot és a sört is ráöntjük. Lefedjük, elkezdjük párolni.
  2. Amikor már kellő nedvet engedett a husi, vízzel (vagy alaplével) felöntjük, a husit puhára főzzük. Zúzott fokhagymával, majoránnával és karikára vágott paprikával ízesítjük, pár percig még tovább főzzük.
  3. Ízlés szerint liszttel sűríthetjük. A húst tésztával tálaljuk, de friss kenyérrel is nagyon finom. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása