Sörös sertéskaraj fűszeres babbal és tartármártásos burgonyával

Ez bizony ínyenc falat! a sörös sertéskaraj fűszeres babbal tálalva (hogy azért egy kis zöld is legyen a tányéron) és szintén fűszeres, tartármártásos burgonyával bizony mindenhol megállja a helyét! Rendkívül finom és ízletes, a hús puha és szaftos, a köret és zöldség pedig fenséges! Egyszerű alapanyagokból készül, az elkészítése nem bonyolult, bárki megbirkózik vele! Csak ajánlani tudom, jó étvágyat! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 23.2.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sörös sertéskaraj fűszeres babbal és tartármártásos burgonyával

Hozzávalók

Hús:
1 kgcsont nélküli sertéskaraj
200 mlvilágos sör
grill fűszerkeverék
őrölt füstölt fűszerpaprika
olaj
Bab:
200 gszalonna (kockára vágva, ízlés szerint csíkozva)
friss zöldbab
friss ízlés szerint vajbab
őrölt bors
ételízesítő
zöld fűszerkeverék
Burgonya:
1 kgburgonya
4 ev. kanátatármártás
2 ev. kanálolaj
2 kv. kanálőrölt füstölt fűszerpaprika
1/2 kv. kanálédes fűszerpaprika
1 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A húst kb. 1.5 cm vastagra szeleteljük, kiklopfoljuk. Sózzuk, grill fűszerkeverékkel és ízlés szerint füstölt őrölt pirospaprikával megszórjuk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd jó alaposan beledörzsöljük a húsba. Kb. fél órát pihentetjük, majd mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított hússzeleteket egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük a sörrel, sózzuk, lefedjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk az edény fedelét és még 10 percig sütjük, hogy szép színt kapjon. Előtte a kisült pecsenyelével meglocsoljuk.
  3. A serpenyőben, amiben megpirítottuk a húst, készítjük el a babot is. A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a szalonnát, megpirítjuk, hozzáadjuk a babot, a fűszereket, egy kevés vizet adunk hozzá, majd puhára pároljuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, negyedekre vagy hatodokra vágjuk, edénybe tesszük, vízzel felöntjük és 10 percig pihentetjük. Ezután leszűrjük, megszárítjuk.
  5. A tartármártást elkeverjük az olajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Ebbe az egyvelegbe forgatjuk bele a burgonyákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal