TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sörös-szaftos sertés
Sörös-szaftos sertés
Recept Sörös-szaftos sertés
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik legfinomabb, amit valaha ettem! Szeretem a pörköltet, szerintem nagyon jól készítem, de ez a sörös-szaftos sertéshús valami isteni! A finom, liszttel bevont és lepirított sertéshúst természetesen sok hagymával készítem, de a klasszikus fűszerek és hozzávalók mellett a sör is főszerepet kap. A husit pedig legalább három órát főzzük, így van elég ideje megpuhulni és magába szívni az ízeket. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   4.2.2020

Sörös-szaftos sertés

Az egyik legfinomabb, amit valaha ettem! Szeretem a pörköltet, szerintem nagyon jól készítem, de ez a sörös-szaftos sertéshús valami isteni! A finom, liszttel bevont és lepirított sertéshúst természetesen sok hagymával készítem, de a klasszikus fűszerek és hozzávalók mellett a sör is főszerepet kap. A husit pedig legalább három órát főzzük, így van elég ideje megpuhulni és magába szívni az ízeket. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
Kb. 1 kg
sertéshús
2 ev. kanál
finomliszt
Kevés olaj
3 db
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 ev. kanál
fűszerpaprika
2 ev. kanál
paradicsompüré
300 ml
világos sör
alaplé
só, bors
ízlés szerint chilli paprika
2 ev. kanál
majoránna
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
  1. A húst megmossuk, felkockázzuk, beleforgatjuk a lisztbe és abban az edényben, amiben főzni fogjuk, egy kevés olajon hirtelen megpirítjuk. A húst kivesszük, félretesszük.
  2. Az edénybe egy kevés olajat öntünk és megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és pár felfőzzük.
  3. Ezután beletesszük a pirított húst, a chilli paprikát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a sört és annyi vízzel felöntjük, hogy a húst ellepje.
  4. Lefedjük és kis lángon kb. 3 órát főzzük.
  5. Megkóstoljuk, majd szükség szerint majoránnával, sóval és borssal ízesítjük, a végén pedig kevés fehér liszttel sűrítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása