TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Sós bukta túrós tésztából, kelesztés nélkül
Sós bukta túrós tésztából, kelesztés nélkül
Recept Sós bukta túrós tésztából, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.6.2021

Sós bukta túrós tésztából, kelesztés nélkül

A receptet anyukámtól tanultam, aki a kézzel írott szakácskönyvből mondta tollba nekem a hozzávalókat. A túrós tészta lágy, a töltelék pedig csakis rajtunk múlik. Szerző: Jaja79

Alapanyagok

Tészta:

300 g
túró
8 ev. kanál
tej
2 db
tojás
10 ev. kanál
olaj
400 g
búzafinomliszt
100 g
rétesliszt
1,5 csomag
sütőpor

Töltelék:

200 g
reszelt sajt
150 g
sonka
Tej kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, lisztes felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk.
  2. Minden négyzetet megszórunk a reszelt sajttal és a sonkával (amit akár csíkokra is vághatunk).
  3. A négyzeteket felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Tejjel megkenjük, 200-220 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása