Sós bukta túrós tésztából, kelesztés nélkül

Recept Sós bukta túrós tésztából, kelesztés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A receptet anyukámtól tanultam, aki a kézzel írott szakácskönyvből mondta tollba nekem a hozzávalókat. A túrós tészta lágy, a töltelék pedig csakis rajtunk múlik. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gtúró
8 ev. kanáltej
2 dbtojás
10 ev. kanálolaj
400 gbúzafinomliszt
100 grétesliszt
1,5 csomagsütőpor

Töltelék:

200 greszelt sajt
150 gsonka
Tej kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, lisztes felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk.
  2. Minden négyzetet megszórunk a reszelt sajttal és a sonkával (amit akár csíkokra is vághatunk).
  3. A négyzeteket felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Tejjel megkenjük, 200-220 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás