Sós rolád liszt nélkül

Aki szereti a karfiolt, az imádni fogja a sós roládot liszt nélkül. A tésztája nem más, min főtt karfiol tojással és reszelt mozzarella sajttal, fűszerekkel ízesítve. Én most a szerecsendiót kihagytam, de ezzel is bátran ízesíthető. A töltelék otthon talált finomságokból készült, a végén pedig reszelt Gouda sajttal szórtam meg. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, lisztet nem tartalmaz, így akár egy lazább diétás napon is az asztalra kerülhet. Mi imádjuk, és brokkolis változatban is verhetetlenül finom.

Hozzáadta:, 7.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Sós rolád liszt nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbkarfiol
1 dbtojás
50 gmozzarella sajt
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanáloregánó
1/4 kv. kanálbors
Töltelék:
4 ev. kanálparadicsompüré
100 gmozzarella sajt
sonka, virsli, szalámi, kolbász
reszelni való sajt – gouda/parmezán
oregánó

Elkészítés menete

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Egy mélyebb edényben sós vizet forralunk. Amikor a víz már forr, beleszórjuk a leturmixolt karfiolt. Kb. 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük. Lecsepegtetjük a felesleges vizet, egy evőkanállal pedig szétnyomjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A főtt karfiolt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a reszelt mozzarellát, majd jól elkeverjük. A kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük, majd 220 fokon 10 percig sütjük.
  3. Amíg a karfiol sül, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük (a mozzarellát lereszeljük, a választott felvágottat, kolbászt, virslit… pedig apróra vágjuk).Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből a sütőpapírral együtt. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd megkenjük a paradicsompürével, ízlés szerint fűszerezzük, majd rátesszük a tölteléket.
  5. A karfiolos tésztát felcsavarjuk és becsomagoljuk vele a tölteléket, majd eltávolítjuk a sütőpapírt. A roládot éles késsel bevagdossuk, reszelt sajttal megszórjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd 12 percre visszatesszük a sütőbe. Kivesszük a sütőből és tálaljuk. Jó étvágyat!Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról