TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sós rolád liszt nélkül
Sós rolád liszt nélkül
Recept Sós rolád liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki szereti a karfiolt, az imádni fogja a sós roládot liszt nélkül. A tésztája nem más, min főtt karfiol tojással és reszelt mozzarella sajttal, fűszerekkel ízesítve. Én most a szerecsendiót kihagytam, de ezzel is bátran ízesíthető. A töltelék otthon talált finomságokból készült, a végén pedig reszelt Gouda sajttal szórtam meg. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, lisztet nem tartalmaz, így akár egy lazább diétás napon is az asztalra kerülhet. Mi imádjuk, és brokkolis változatban is verhetetlenül finom.

Alexa96    ·   7.2.2017

Sós rolád liszt nélkül

Aki szereti a karfiolt, az imádni fogja a sós roládot liszt nélkül. A tésztája nem más, min főtt karfiol tojással és reszelt mozzarella sajttal, fűszerekkel ízesítve. Én most a szerecsendiót kihagytam, de ezzel is bátran ízesíthető. A töltelék otthon talált finomságokból készült, a végén pedig reszelt Gouda sajttal szórtam meg. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, lisztet nem tartalmaz, így akár egy lazább diétás napon is az asztalra kerülhet. Mi imádjuk, és brokkolis változatban is verhetetlenül finom.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
karfiol
1 db
tojás
50 g
mozzarella sajt
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
oregánó
1/4 kv. kanál
bors

Töltelék:

4 ev. kanál
paradicsompüré
100 g
mozzarella sajt
sonka, virsli, szalámi, kolbász
reszelni való sajt – gouda/parmezán
oregánó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Egy mélyebb edényben sós vizet forralunk. Amikor a víz már forr, beleszórjuk a leturmixolt karfiolt. Kb. 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük. Lecsepegtetjük a felesleges vizet, egy evőkanállal pedig szétnyomjuk.
  2. A főtt karfiolt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a reszelt mozzarellát, majd jól elkeverjük. A kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük, majd 220 fokon 10 percig sütjük.
  3. Amíg a karfiol sül, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük (a mozzarellát lereszeljük, a választott felvágottat, kolbászt, virslit… pedig apróra vágjuk).
  4. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből a sütőpapírral együtt. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd megkenjük a paradicsompürével, ízlés szerint fűszerezzük, majd rátesszük a tölteléket.
  5. A karfiolos tésztát felcsavarjuk és becsomagoljuk vele a tölteléket, majd eltávolítjuk a sütőpapírt. A roládot éles késsel bevagdossuk, reszelt sajttal megszórjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd 12 percre visszatesszük a sütőbe. Kivesszük a sütőből és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása