TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Sós-sajtos rudak zöldfűszerrel
Sós-sajtos rudak zöldfűszerrel
Recept Sós-sajtos rudak zöldfűszerrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ízletes ropogós rudak sajttal és zöldfűszerrel. Vendégváró dalatoknak is tökéletes, de a család bármikor örömmel fogadja ezt a finomságot. Szerző: Janka

TopPetra TopPetra    ·   6.2.2022

Sós-sajtos rudak zöldfűszerrel

Ízletes ropogós rudak sajttal és zöldfűszerrel. Vendégváró dalatoknak is tökéletes, de a család bármikor örömmel fogadja ezt a finomságot. Szerző: Janka

15 perc
Elkészítés
13 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

125 g
margarin
100 g
reszelt Parmezán
250 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 db
tojássárga
1 - 2 ev. kanál
fehérbor
3 ev. kanál
aprított zöldfűszer ízlés szerint
(dala majoránna, kakukkfű, snidling, kapor...)
1 kv. kanál
Csipet fehérbors

Kenéshez, szóráshoz:

Felvert tojás
Köménymag
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
13 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, a bort ízlés szerint adjuk hozzá.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük, cipó alakúra formázzuk, pár percre hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, előkészítünk egy tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagra. Felvert tojással megkenjük, derelyevágóval csíkokra vágjuk, rátesszük a tepsire, majd köménymaggal megszórjuk. 180 fokon 12-13 percig sütjük.
  4. Érdemes vékonyra nyújtani a tésztát, mert a sütőpornak köszönhetően szépen megdagadnak. Én 2 tepsivel készítettem, ez elég is volt a családnak. A bor elhagyható, ráadásul reszelt sajt is szórható a tetejére sütés előtt. Ez is ízlés dolga.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása