Sós-sajtos rudak zöldfűszerrel

Recept Sós-sajtos rudak zöldfűszerrel

Hozzáadta: TopPetra, 6.2.2022

Kategória: Előételek, falatkák, Szilveszter és Újév, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ízletes ropogós rudak sajttal és zöldfűszerrel. Vendégváró dalatoknak is tökéletes, de a család bármikor örömmel fogadja ezt a finomságot. Szerző: Janka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.2.2022

Kategória: Előételek, falatkák, Szilveszter és Újév, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

125 gmargarin
100 greszelt Parmezán
250 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 dbtojássárga
1 - 2 ev. kanálfehérbor
3 ev. kanálaprított zöldfűszer ízlés szerint
(dala majoránna, kakukkfű, snidling, kapor...)
1 kv. kanál
Csipet fehérbors

Kenéshez, szóráshoz:

Felvert tojás
Köménymag

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, a bort ízlés szerint adjuk hozzá.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük, cipó alakúra formázzuk, pár percre hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, előkészítünk egy tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagra. Felvert tojással megkenjük, derelyevágóval csíkokra vágjuk, rátesszük a tepsire, majd köménymaggal megszórjuk. 180 fokon 12-13 percig sütjük.
  4. Érdemes vékonyra nyújtani a tésztát, mert a sütőpornak köszönhetően szépen megdagadnak. Én 2 tepsivel készítettem, ez elég is volt a családnak. A bor elhagyható, ráadásul reszelt sajt is szórható a tetejére sütés előtt. Ez is ízlés dolga.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás