Sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve

A leveles tésztából számos édesség készíthető, de a sós fogások tártháza is szerintem határtalan. Készíthető belőle akár hamis pizza, töltött háromszögek, de mostanság a töltött tekercsekkel kezdtem el kísérletezni. Már lassan kezdtünk ráunni a virslis-sajtos-mustáros változatra, és ekkor akadtam rá a töltött tekercsre. Kicsit módosítottam az eredeti elképzelésen, és így készült el a pompás sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve. Friss paradicsom helyett szárítottat használtam, sonka és sajt pedig gyakran fordul elő a hűtőszekrényben. Gyors, finom és ötletes vacsorának kiváló.

Hozzáadta:, 10.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Recept Sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 csomagleveles tészta
1 dblilahagyma
100 gszárított paradicsom
200 gsonka
150 greszelni való sajt
1 kv. kanálszezámmag
2 dbtojás
1 ev. kanálolívaolaj
20 gvaj
szerecsendió
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk és kihajtjuk.
  2. A tojásokat a reszelt sajttal felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd ezzel a szósszal kenjük meg a tésztát. Rárakjuk a forró vízbe mártott szárított paradicsomot (használhatunk friss paradicsomot is, de akkor a héját el kell távolítani)
  3. Erre kerül a sonka, egy újabb adag reszelt sajt, majd a kis kockára vagy szeletekre vágott lilahagyma.
  4. A tésztát felcsavarjuk, megkenjük az olívaolajjal elkevert vajjal, szezámmaggal megszórjuk. majd a tekercset egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tekercset 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
  5. A megsült tekercset felszeleteljük és tálaljuk.