Sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve

Hozzáadta: Babu27, 10.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Tészták, Leveles tészta
A leveles tésztából számos édesség készíthető, de a sós fogások tártháza is szerintem határtalan. Készíthető belőle akár hamis pizza, töltött háromszögek, de mostanság a töltött tekercsekkel kezdtem el kísérletezni. Már lassan kezdtünk ráunni a virslis-sajtos-mustáros változatra, és ekkor akadtam rá a töltött tekercsre. Kicsit módosítottam az eredeti elképzelésen, és így készült el a pompás sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve. Friss paradicsom helyett szárítottat használtam, sonka és sajt pedig gyakran fordul elő a hűtőszekrényben. Gyors, finom és ötletes vacsorának kiváló.
Hozzáadta: Babu27, 10.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Tészták, Leveles tészta
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A leveles tésztát kicsomagoljuk és kihajtjuk.
- A tojásokat a reszelt sajttal felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd ezzel a szósszal kenjük meg a tésztát. Rárakjuk a forró vízbe mártott szárított paradicsomot (használhatunk friss paradicsomot is, de akkor a héját el kell távolítani)
- Erre kerül a sonka, egy újabb adag reszelt sajt, majd a kis kockára vagy szeletekre vágott lilahagyma.
- A tésztát felcsavarjuk, megkenjük az olívaolajjal elkevert vajjal, szezámmaggal megszórjuk. majd a tekercset egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tekercset 180 fokon kb. 35 percig sütjük.