Sós torta lépésről lépésre, fotókkal

A sós torták nagyon lenyűgöző, néha szinte művészi alkotások. S. Veronika felhasználónk egy nagyon egyszerű és ötletes, mégis pompás sós torta receptjét és elkészítési módját küldte el nekünk, lépésről lépésre. Mi kipróbáltuk, elkészítettük, és nagyon büszkék vagyunk a végeredményre. A legjobb az egészben, hogy a díszítés mindig a munka és folyamat során véglegesül, így ahányszor készítjük, annyi féle ízletes és díszes torta lesz a végeredmény.

Hozzáadta:admin, 14.1.2017
Kategória: Torták, Tippek és trükkök
Sós torta lépésről lépésre, fotókkal

Hozzávalók

szendvicskenyér
krémek, kencék
sonka
szalámi
sajt
paradicsom
savanyított uborka (befőtt)
ecetes bébikukorica

Elkészítés menete

  1. A szendvicskenyereket egymás mellé tesszük, a mennyiség attól függ, mekkora tortát is szeretnénk. Mivel nagyobb kenyérszeleteket használta, nekem 2x3 kenyérszelet elég volt. A kenyereket megkenjük a kencével-kencékkel. Én fokhagymás és juhsajtos krémeket használtam, de ezeket akár otthon is bátran elkészíthetjük. A megkent szendvicskenyerekre rátesszük a sonkát, a szalámit és a sajtot, majd elkezdjük rétegezni: kenyér, kence, feltét, kenyér, kence feltét…
  2. Az utolsó réteg kenyeret az alap közepére tettem, ahogy az a képen is látszik. Így marad elég helyünk a díszítésre.
  3. A sós tortát ízlésesen, tetszés szerint dekoráljuk, néhány inspiráció a képekről is gyűjthető. A díszítéshez sonka, szalámi, uborka, ecetes uborka, olajos paprika, bébi kukorica, paradicsom, koktélparadicsom…, és különböző krémek is használhatók: pl. tormakrém főtt tojás sárgájával elkeverve, vagy fokhagymakrém egy kis céklalével elkeverve. Ezeket habzsákba töltjük és díszítünk. Én szeretem a természetes színezőket, de akár ételfesték is használható.
  4. A kész sós tortát ezután tálaljuk.

 

A receptért köszönet Veronika S. felhasználónknak