Sós torta lépésről lépésre, fotókkal

Hozzáadta: TopPetra, 14.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Tippek és trükkök, Torták, Ünnepek, Reggeli, Főétkezések, Szülinap
A sós torták nagyon lenyűgöző, néha szinte művészi alkotások. S. Veronika felhasználónk egy nagyon egyszerű és ötletes, mégis pompás sós torta receptjét és elkészítési módját küldte el nekünk, lépésről lépésre. Mi kipróbáltuk, elkészítettük, és nagyon büszkék vagyunk a végeredményre. A legjobb az egészben, hogy a díszítés mindig a munka és folyamat során véglegesül, így ahányszor készítjük, annyi féle ízletes és díszes torta lesz a végeredmény.
Hozzáadta: TopPetra, 14.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Tippek és trükkök, Torták, Ünnepek, Reggeli, Főétkezések, Szülinap
ALAPANYAGOK
- A szendvicskenyereket egymás mellé tesszük, a mennyiség attól függ, mekkora tortát is szeretnénk. Mivel nagyobb kenyérszeleteket használta, nekem 2x3 kenyérszelet elég volt. A kenyereket megkenjük a kencével-kencékkel. Én fokhagymás és juhsajtos krémeket használtam, de ezeket akár otthon is bátran elkészíthetjük. A megkent szendvicskenyerekre rátesszük a sonkát, a szalámit és a sajtot, majd elkezdjük rétegezni: kenyér, kence, feltét, kenyér, kence feltét…
- A sós tortát ízlésesen, tetszés szerint dekoráljuk, néhány inspiráció a képekről is gyűjthető. A díszítéshez sonka, szalámi, uborka, ecetes uborka, olajos paprika, bébi kukorica, paradicsom, koktélparadicsom…, és különböző krémek is használhatók: pl. tormakrém főtt tojás sárgájával elkeverve, vagy fokhagymakrém egy kis céklalével elkeverve. Ezeket habzsákba töltjük és díszítünk. Én szeretem a természetes színezőket, de akár ételfesték is használható.
A receptért köszönet Veronika S. felhasználónknak