Spagetti carbonara kicsit másképp

Recept Spagetti carbonara kicsit másképp

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2021

Kategória: Tésztaételek, Carbonara, Spagetti, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A Carbonara az egyik legfinomabb tésztaétel, és mi is nagyon szeretjük, de idővel azért mi is módosítottunk a recepten. Azt hiszem, megtaláltuk azt, amit a gyerekek is megesznek, és ez bizony nálunk elég nagy szó! A fokhagyma elengedhetetlen, az pedig még szimpatikusabbá teszi a tésztaételt, hogy gyorsan elkészül. Szerző: HeMisShEk

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2021

Kategória: Tésztaételek, Carbonara, Spagetti, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Spagetti tészta
főzőtejszín
szalonna vagy füstölt hús
reszelni való sajt
só és bors
zsír
vaj
friss bazsalikom
fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát sós vízben készre főzzük. Mély serpenyőben zsírt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a szalonnát.
  2. Amikor már a szalonna is kezd pirulni, hozzáadjunk kb. egy kanál vajat és a zúzott fokhagymát is. Pár percet pirítjuk, majd félretesszük. A fokhagymát nem szabad leégetni. A fokhagymás szalonnát félretesszük.
  3. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk és borsozzuk. Amikor a sajt már felolvadt, visszatesszük a szalonnát és fokhagymát.
  4. Elkeverjük a megfőtt tésztával, elkeverjük, friss bazsalikommal megszórjuk. A tetejére még jöhet reszelt sajt bőven. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás