Spagetti carbonara kicsit másképp

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2021
Kategória: Tésztaételek, Főétkezések, Ebéd, Spagetti, Carbonara
KÜLDÖTT KÉPEK
A Carbonara az egyik legfinomabb tésztaétel, és mi is nagyon szeretjük, de idővel azért mi is módosítottunk a recepten. Azt hiszem, megtaláltuk azt, amit a gyerekek is megesznek, és ez bizony nálunk elég nagy szó! A fokhagyma elengedhetetlen, az pedig még szimpatikusabbá teszi a tésztaételt, hogy gyorsan elkészül. Szerző: HeMisShEk
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2021
Kategória: Tésztaételek, Főétkezések, Ebéd, Spagetti, Carbonara
ALAPANYAGOK
Spagetti tészta
főzőtejszín
szalonna vagy füstölt hús
reszelni való sajt
só és bors
zsír
vaj
friss bazsalikom
fokhagyma
- A tésztát sós vízben készre főzzük. Mély serpenyőben zsírt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a szalonnát.
- Amikor már a szalonna is kezd pirulni, hozzáadjunk kb. egy kanál vajat és a zúzott fokhagymát is. Pár percet pirítjuk, majd félretesszük. A fokhagymát nem szabad leégetni. A fokhagymás szalonnát félretesszük.
- A serpenyőbe öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk és borsozzuk. Amikor a sajt már felolvadt, visszatesszük a szalonnát és fokhagymát.
- Elkeverjük a megfőtt tésztával, elkeverjük, friss bazsalikommal megszórjuk. A tetejére még jöhet reszelt sajt bőven. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Špagety Carbonara po česku.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS