TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Spanyol madár
Spanyol madár
Recept Spanyol madár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A spanyol madár egy igazi cseh fogás. Tartalmas, göngyölt hús finomságokkal megtöltve, megpárolva. Azt nem tudom, miért spanyol madár a neve, de az egyik kedvenc ételünk. Akik szeretik a szaftos ételeket, telitalálat ez a recept. Én a hússzeleteket egy nagyobb tálcára teszem, és a gyerekeket is bevonom az elkészítésébe. Örömmel rakosgatják a szalonnát, kolbászt, csemegeuborkát és tojást a húsokra, de ha kell, akkor ők sózzák, borsozzák, kenik meg mustárral. Természetesen a húsklopfolás és összetűzés az én feladatom, de sokkal kellemesebb a főzőcskézés, ha akad néhány segítő kéz.

Babu27    ·   18.2.2017

Spanyol madár

A spanyol madár egy igazi cseh fogás. Tartalmas, göngyölt hús finomságokkal megtöltve, megpárolva. Azt nem tudom, miért spanyol madár a neve, de az egyik kedvenc ételünk. Akik szeretik a szaftos ételeket, telitalálat ez a recept. Én a hússzeleteket egy nagyobb tálcára teszem, és a gyerekeket is bevonom az elkészítésébe. Örömmel rakosgatják a szalonnát, kolbászt, csemegeuborkát és tojást a húsokra, de ha kell, akkor ők sózzák, borsozzák, kenik meg mustárral. Természetesen a húsklopfolás és összetűzés az én feladatom, de sokkal kellemesebb a főzőcskézés, ha akad néhány segítő kéz.

Alapanyagok
600 g
marhacomb
80 g
szalonna
60 g
disznózsír vagy vaj
2 db
pikáns virsli vagy kolbász
2 db
csemegeuborka (savanyú)
2 db
tojás
1 db
vöröshagyma
3 ev. kanál
búzafinomliszt
mustár
só, őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst vékonyra szeleteljük. A tojást keményre főzzük és felnegyedeljük.
  2. Az egyes hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, majd erre kerül egy szelet kolbász (vagy virsli), egy szelet szalonna, a csemegeuborka (ha túl nagy, akkor negyedelhetjük, esetleg vastagabbra szeleteljük) és a negyed tojás.
  3. A húsokat feltekerjük, fokpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. A töltött húsokat beleforgatjuk a lisztbe.
  4. A zsiradékon a hagymát megpirítjuk, belerakjuk a húsokat, forró vízzel felöntjük és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. A húsokat kivesszük, a levet pedig sózzuk, borsozzuk, rakunk bele egy kanál mustárt, ha kell, sűrűsítjük.
  5. Egy másik módja az elkészítésnek, ha a húsokat nem forgatjuk meg a lisztben, hanem a zsiradékban minden oldalát megpirítjuk, kivesszük őket egy tálba, majd a hagymát ebben az edényben megpirítjuk, 1 evőkanál lisztet szórunk rá, vízzel felöntjük, és ebbe tesszük vissza a húsokat párolódni. En néha egy evőkanál paradicsompürét is teszek hozzá.

Blogom: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása