Spanyolmadár „szétterítve”
Ha nincs kedvünk külön-külön megtölteni és felgöngyölni a húst, akkor nem is kell. Itt a megoldás.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
rostélyos vagy sertéscomb
vöröshagyma
szalonna
olaj vagy zsír
mustár
só és bors
alaplé
tojás
csemegeuborka
virsli
lisztes rántás
- A hagymát kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk.
- Rátesszük a kockára vágott szalonnát, zsírjára sütjük. A húst felszeletlejük, mindkét oldalát mustárral megkenjük, sózzuk és borsozzuk. Rátesszük a szalonnás hagymára, kifehéredésig pirítjuk, mindkét oldalát. Alaplével felöntjük, lefedjük, kis lángon puhára főzzük
- Amíg a hús puhul, a tojást keményre főzzük. Felszeleteljük. Az uborkát és virslit felkarikázzuk.
- A húst kivesszük, a levébe tesszük a tojást, uborkát és virslit, pár percig együtt főzzük. Ízlés szerint még fűszerezhetjük, rántással sűrítjük. Visszatesszük a húst, pár percig együtt főzzük, lekapcsoljuk, tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rozlítaný španělský ptáček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rozlietaný španielsky vtáčik.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Duszona wołowina z dodatkami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schnelle Rinderrouladen-Pfanne an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS