Spanyolmadár „szétterítve”

Recept Spanyolmadár „szétterítve”

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha nincs kedvünk külön-külön megtölteni és felgöngyölni a húst, akkor nem is kell. Itt a megoldás.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

rostélyos vagy sertéscomb
vöröshagyma
szalonna
olaj vagy zsír
mustár
só és bors
alaplé
tojás
csemegeuborka
virsli
lisztes rántás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hagymát kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk.
  2. Rátesszük a kockára vágott szalonnát, zsírjára sütjük. A húst felszeletlejük, mindkét oldalát mustárral megkenjük, sózzuk és borsozzuk. Rátesszük a szalonnás hagymára, kifehéredésig pirítjuk, mindkét oldalát. Alaplével felöntjük, lefedjük, kis lángon puhára főzzük
  3. Amíg a hús puhul, a tojást keményre főzzük. Felszeleteljük. Az uborkát és virslit felkarikázzuk.
  4. A húst kivesszük, a levébe tesszük a tojást, uborkát és virslit, pár percig együtt főzzük. Ízlés szerint még fűszerezhetjük, rántással sűrítjük. Visszatesszük a húst, pár percig együtt főzzük, lekapcsoljuk, tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás