TopReceptek.hu Levesek Krémleves Spárgakrémleves
Spárgakrémleves
Recept Spárgakrémleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.4.2023

Spárgakrémleves

A krémleves csodásan finom, a ropogós szalonna a tetején pedig tovább fokozza az élvezeteket. Szerző: Romca

Alapanyagok

Leves:

1 csomag
friss, fehérspárga
1/2 l
alaplé
1/2 doboz
tejszín (kb. 100 ml)
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
Kb. 5-10 dkg
szalonna
1 szelet
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A spárga szárának alsó részét levágjuk, meghámozzuk.
  2. Az előkészített spárgát kevés vajon lepirítjuk, alaplével felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Tovább főzzük. Amikor már puha, leturmixoljuk, majd tejszínnel felöntjük.
  3. A szalonnát ropogósra pirítjuk, a leves ezzel tálaljuk. Chillivel is megzórhatjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása