Csirkemellel töltött cukkinitekercs
Hozzáadva: 7.10.2020
Kiváló előétel, de fő fogásnak is bátran megállja a helyét. A cukkinitekercset vékonyra vágott, ízes csirkemell szeletekkel gazdagítottam, a többi pedig már csak ráadás. Ízlés szerint kerülhet rá pl. reszelt sajt, ketchup, friss bazsalikomlevél. A csirkemell ízesítése is csak rajtunk múlik, én a klasszikus só, bors, fokhagyma kombónál maradtam.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Töltött sertésbatyu rizzsel
Hozzáadva: 27.3.2017
Talán az egyik legjobb dolog, amire használni tudom drága nagymamámtól örökölt öntöttvas serpenyőt (ami van legalább 30 éves), az a töltött sertésbatyu rizzsel. Ez nem más, mint a nagy kedvenc spanyol madár egy hússal töltött változata. Tartalmas, kiadós és fantasztikus fogás, amit az egész család szeret, és bár kicsit macerás az elkészítése, havonta-kéthavonta elkészítem. Legutóbb 4 szelet húsból készítettem, ami egy kiadós vacsorának felelt meg. Eleve a hússzeletek se voltak kicsik, amihez még hozzá kell venni a fűszerezett darált húst, szalonnát, fél tojást, csemegeuborkát, paprikát. Garantáltan eltelít.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
Hozzáadva: 18.1.2018
Ha valami tartalmas, laktató, izgalmas fogásra vágyunk, akkor a tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarját mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű fogás (bár kissé pepecselős), és biztos ízleni fog a családnak, vendégeknek. Akár csirkemellből is készíthetjük, de szerintem a csirkehús kicsit szárazabb, így elsősorban tarjával ajánlom elkészíteni. A töltelékbe szalonnát vagy akár gombát is rakhatunk, sőt, sajttal is bolondíthatjuk.
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Vajas csirke
Hozzáadva: 15.6.2020
Az egyik nagy kedvencem a vajas csirke, vagy ahogy tesóm nevezi, a vajon sült csirke. Igazából nem kell hozzá nagy varázslat: csirke, finom fűszerek, vaj, na meg egy kis türelem, amíg a csirke megsül. Az első fél órában csak sülni hagyom, a második fél óra előtt ráteszem a vajat, a harmadik fél óra előtt pedig meglocsolom a lével. Tökéletesen puha és szaftos marad a hús! Szerző: Karambola
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE