TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Spenótos parmezános spagetti
Spenótos parmezános spagetti
Recept Spenótos parmezános spagetti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Előszeretettel készítek tésztaételeket, mert rengeteg olyan recept létezik, amihez kevés hozzávaló, és szerencsére kevés idő is kell. A spenótos parmezános tésztát is gyorsan el lehet készíteni, csupán 5 hozzávalóból, mégis a végeredmény nagyon ízletes, friss tésztaétel. Azért is szeretem ezt a fogást, mert nagyon jó kivehető benne az egyes hozzávalók íze: a spenóté, fokhagymáé, szalonnáé, és természetesen a parmezáné. Legutóbb fagyasztott spenótlevélből készítettem (frisset nem kaptam).

Viki78    ·   6.1.2018

Spenótos parmezános spagetti

Előszeretettel készítek tésztaételeket, mert rengeteg olyan recept létezik, amihez kevés hozzávaló, és szerencsére kevés idő is kell. A spenótos parmezános tésztát is gyorsan el lehet készíteni, csupán 5 hozzávalóból, mégis a végeredmény nagyon ízletes, friss tésztaétel. Azért is szeretem ezt a fogást, mert nagyon jó kivehető benne az egyes hozzávalók íze: a spenóté, fokhagymáé, szalonnáé, és természetesen a parmezáné. Legutóbb fagyasztott spenótlevélből készítettem (frisset nem kaptam).

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
spagetti tészta
100 g
szalonna
450 g
leveles spenót (fagyasztott)
5 gerezd
fokhagyma
100 g
reszelt parmezán
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát.
  2. Mikor a szalonna már kellő mennyiségű zsiradékot engedett, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, egy pár percig pirítjuk, majd beletesszük a fagyos spenótleveleket. Kb. 120 ml vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog.
  3. A spagettit megfőzzük és leszűrjük. A tésztát hozzáadjuk a spenótos keverékhez, jó alaposan elkeverjük.
  4. A szalonnás-spenótos tésztát tányérra szedjük, reszelt parmezánnal megszórjuk.

 

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása