Spenótos parmezános spagetti

Előszeretettel készítek tésztaételeket, mert rengeteg olyan recept létezik, amihez kevés hozzávaló, és szerencsére kevés idő is kell. A spenótos parmezános tésztát is gyorsan el lehet készíteni, csupán 5 hozzávalóból, mégis a végeredmény nagyon ízletes, friss tésztaétel. Azért is szeretem ezt a fogást, mert nagyon jó kivehető benne az egyes hozzávalók íze: a spenóté, fokhagymáé, szalonnáé, és természetesen a parmezáné. Legutóbb fagyasztott spenótlevélből készítettem (frisset nem kaptam).

Hozzáadta:, 6.1.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Spenótos parmezános spagetti

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gspagetti tészta
100 gszalonna
450 gleveles spenót (fagyasztott)
5 gerezdfokhagyma
100 greszelt parmezán
bors

Elkészítés menete

  1. Egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát.
  2. Mikor a szalonna már kellő mennyiségű zsiradékot engedett, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, egy pár percig pirítjuk, majd beletesszük a fagyos spenótleveleket. Kb. 120 ml vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog.
  3. A spagettit megfőzzük és leszűrjük. A tésztát hozzáadjuk a spenótos keverékhez, jó alaposan elkeverjük.
  4. A szalonnás-spenótos tésztát tányérra szedjük, reszelt parmezánnal megszórjuk.

 

Forrás: Pečené, varené s Ivou