Spenótos parmezános spagetti

Recept Spenótos parmezános spagetti

Hozzáadta: Viki78, 6.1.2018

Kategória: Főételek, Tészták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Előszeretettel készítek tésztaételeket, mert rengeteg olyan recept létezik, amihez kevés hozzávaló, és szerencsére kevés idő is kell. A spenótos parmezános tésztát is gyorsan el lehet készíteni, csupán 5 hozzávalóból, mégis a végeredmény nagyon ízletes, friss tésztaétel. Azért is szeretem ezt a fogást, mert nagyon jó kivehető benne az egyes hozzávalók íze: a spenóté, fokhagymáé, szalonnáé, és természetesen a parmezáné. Legutóbb fagyasztott spenótlevélből készítettem (frisset nem kaptam).

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 6.1.2018

Kategória: Főételek, Tészták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gspagetti tészta
100 gszalonna
450 gleveles spenót (fagyasztott)
5 gerezdfokhagyma
100 greszelt parmezán
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát.
  2. Mikor a szalonna már kellő mennyiségű zsiradékot engedett, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, egy pár percig pirítjuk, majd beletesszük a fagyos spenótleveleket. Kb. 120 ml vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog.
  3. A spagettit megfőzzük és leszűrjük. A tésztát hozzáadjuk a spenótos keverékhez, jó alaposan elkeverjük.
  4. A szalonnás-spenótos tésztát tányérra szedjük, reszelt parmezánnal megszórjuk.

 

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás