Spenótos ropogós stangli grillezett camembert sajttal

Recept Spenótos ropogós stangli grillezett camembert sajttal
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és gyors. Ideális ünnepekre, vendégseregnek. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 csomagleveles tészta
1 csomagspenótlevél
3 gerezdfokhagyma
1 és 1/2 csomagmascarpone
Ízlés szerint
Ízlés szerintreszelt sajt
1 dbcamembert
kenésheztojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát kinyújtjuk, majd a lehető legnagyobb kört vágjuk ki.
  2. A kör közepéből akkor kört vágunk ki, ahova majd a camembert befér. Az így előkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Töltelékkel megkenjük: a spenótot kevés olajon összeesésig fonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mascarpone sajtot. Sózzuk, majd reszelt sajtot is adhatunk hozzá.
  4. A kör szélétől a közepéig haladva bevagdossuk, de a középső kivágott körtől legalább 1 centit hagyunk. Minden egyes kis cikket párszor megcsavarunk.
  5. A camembert sajtot közepére tesszük, a tésztát felvert tojással megkenjük, az egészet pedig 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás