TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Spenótos tekercs
Spenótos tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   19.8.2022

Spenótos tekercs

A spenótot nagyon izgalmas módon is fel lehet használni, erre pedig remek példa ez a spenótos tekercs.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
fagyasztott spenótpüré
3 db
tojás
120 g
rétesliszt
4 gerezd
fokhagyma
1/2 kávéskanál

Töltelék:

2 db
főtt tojás
csipet
1 db
kisebb vöröshagyma
125 g
vaj
160 g
tömlős sajt
50 g
sonka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A spenótot kiolvasztjuk.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgát a liszttel, zúzott fokhagymával, sóval, spenóttal elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, 180 fokos sütőben készre sütjük. Kivesszük a sütőből, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, nedves kendőbe tesszük. Kihűtjük.
  4. A vöröshagymát, sonkát, főtt tojást apróra vágjuk. A vajat a sajttal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd hozzáadjuk a hagymát, sonkát, tojást. Jó alaposan elkeverjük.
  5. A tölteléket a kihűlt tésztalapra kenjük, ismét felcsavarjuk.
  6. Fóliába csomagoljuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Miután kellően lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept