TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Spenótos tekercs sajtos krémmel
Spenótos tekercs sajtos krémmel
Recept Spenótos tekercs sajtos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.2.2020

Spenótos tekercs sajtos krémmel

Hát, nekem nem kell ünnep ahhoz, hogy ünnepi ételt készítsek. És szerintem ez a spenótos tekercs ünnepek alkalmával is bőven megállja a helyét. Előételnek és fő fogásnak is tökéletes, vagy éppen vendégváró falatnak. Az ízes, sós, zöld tészta tökéletes, a benne lévő krémes töltelék pedig millió módon elkészíthető. Csak az a lényeg, hogy kenhető legyen, és persze finom. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
fagyasztott spenótpüré
4 db
tojás
140 g
rétesliszt
3 gerezd
fokhagyma
1/2 kv. kanál
1/4 lkv. kanál
chillipehely vagy cshillipor

Töltelék:

250 g
tömlős sajt
2 db
főtt tojás
1 db
lilahagyma
125 g
puha vaj
100 g
szendvicskrém, tormás, natúr vagy fokhagymás
Só, bors, esetleg fűszerpaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A spenótit kiolvasztjuk, a felesleges nedvességet alaposan kinyomkodjuk. Elkeverjük a tojássárgával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerekkel elkevert lisztet. Amikor eldolgoztuk, beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (30x40 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
  2. A tésztát pár percig pihentetjük és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
  3. Miután kihűét, a tésztalapot kiterítjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a tömlős sajtot elkeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt tojással, nagyon apróra vágott lilahagymával, vajjal, szendvicskrémmel (Lidl-ben vettem ízesítettet) és a fűszerekkel.
  5. A krémmel megkenjük a tésztalapot és elkezdjük felcsavarni, közben lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  6. A kész tekercset hűtőszekrénybe tesszük, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása