Spenótos tekercs sajtos krémmel

Hát, nekem nem kell ünnep ahhoz, hogy ünnepi ételt készítsek. És szerintem ez a spenótos tekercs ünnepek alkalmával is bőven megállja a helyét. Előételnek és fő fogásnak is tökéletes, vagy éppen vendégváró falatnak. Az ízes, sós, zöld tészta tökéletes, a benne lévő krémes töltelék pedig millió módon elkészíthető. Csak az a lényeg, hogy kenhető legyen, és persze finom. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 2.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak, Hús nélkül, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Spenótos tekercs sajtos krémmel

Hozzávalók

Tészta:
400 gfagyasztott spenótpüré
4 dbtojás
140 grétesliszt
3 gerezdfokhagyma
1/2 kv. kanál
1/4 lkv. kanálchillipehely vagy cshillipor
Töltelék:
250 gtömlős sajt
2 dbfőtt tojás
1 dblilahagyma
125 gpuha vaj
100 gszendvicskrém, tormás, natúr vagy fokhagymás
Só, bors, esetleg fűszerpaprika

Elkészítés menete

  1. A spenótit kiolvasztjuk, a felesleges nedvességet alaposan kinyomkodjuk. Elkeverjük a tojássárgával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerekkel elkevert lisztet. Amikor eldolgoztuk, beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (30x40 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
  2. A tésztát pár percig pihentetjük és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
  3. Miután kihűét, a tésztalapot kiterítjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a tömlős sajtot elkeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt tojással, nagyon apróra vágott lilahagymával, vajjal, szendvicskrémmel (Lidl-ben vettem ízesítettet) és a fűszerekkel.
  5. A krémmel megkenjük a tésztalapot és elkezdjük felcsavarni, közben lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  6. A kész tekercset hűtőszekrénybe tesszük, felszeleteljük és tálaljuk.