Stolverk szelet - FOTÓKKAL

Recept Stolverk szelet - FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik kedvencem. Kiváló választás kávéhoz, délutáni pihenéshez. Három vékony réeg tészta jó sok krémmel, a tetején tejszínhabbal. Szerző: Izabela

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
150 gporcukor
50 gvaj
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1 kv. kanálszódabikarbóna
3 ev. kanáltejföl

Krém:

300 mltej
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 csomagpudingpor
150 gvaj

Tetejére:

300 mlhabtejszín
1 ev. kanálkristálycukor
2 csomaghabfixáló

Szükségünk lesz még:

6 ev. kanállekvár
300 mlcsokis tejszínhab (200 ml habtejszín + 100 g csokoládé)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előző este 200 ml habtejszínt felmelegítünk (de nem forralunk), beletesszük a 100 g csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lisztet, szódabikarbónát, porcukrot, vajat, kakaót és tejfölt eldolgozzuk. 3 része osztjuk, mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük.
  3. A krémhez a cukrot karamellizáljuk. A tejet, pudingport, vaníliacukrot, karamellt elkeverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, a habosra vert vajat is beledolgozzuk, 2 részre osztjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Az egyik tésztát lekvárral megkenjük, rávisszük az egyik krémet, másik tésztalappal lefedjük. Ezt is lekvárral megkenjük, erre is krém kerül, majd a harmadik tésztalap. Nehezéket teszünk rá, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A habtejszínt kristálycukorral és habfixálóval habbá verjük. Rákenjük a tetejére. A csokis habtejszínt is habbá verjük, süteményes zsákba töltjük, ezzel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás