TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Stolverk szelet - FOTÓKKAL
Stolverk szelet - FOTÓKKAL
Recept Stolverk szelet - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.11.2021

Stolverk szelet - FOTÓKKAL

Az egyik kedvencem. Kiváló választás kávéhoz, délutáni pihenéshez. Három vékony réeg tészta jó sok krémmel, a tetején tejszínhabbal. Szerző: Izabela

Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
150 g
porcukor
50 g
vaj
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1 kv. kanál
szódabikarbóna
3 ev. kanál
tejföl

Krém:

300 ml
tej
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 csomag
pudingpor
150 g
vaj

Tetejére:

300 ml
habtejszín
1 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
habfixáló

Szükségünk lesz még:

6 ev. kanál
lekvár
300 ml
csokis tejszínhab (200 ml habtejszín + 100 g csokoládé)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előző este 200 ml habtejszínt felmelegítünk (de nem forralunk), beletesszük a 100 g csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lisztet, szódabikarbónát, porcukrot, vajat, kakaót és tejfölt eldolgozzuk. 3 része osztjuk, mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük.
  3. A krémhez a cukrot karamellizáljuk. A tejet, pudingport, vaníliacukrot, karamellt elkeverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, a habosra vert vajat is beledolgozzuk, 2 részre osztjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Az egyik tésztát lekvárral megkenjük, rávisszük az egyik krémet, másik tésztalappal lefedjük. Ezt is lekvárral megkenjük, erre is krém kerül, majd a harmadik tésztalap. Nehezéket teszünk rá, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A habtejszínt kristálycukorral és habfixálóval habbá verjük. Rákenjük a tetejére. A csokis habtejszínt is habbá verjük, süteményes zsákba töltjük, ezzel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása