TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Stromboli – olasz töltött „kenyér”
Stromboli – olasz töltött „kenyér”
Recept Stromboli – olasz töltött „kenyér”
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A Stromboli egy olasz töltött pizza, ami az eredeti recept alapján igazi olasz tésztából és hozzávalókból készül. Mivel ez nálunk nem mindig kivitelezhető, ezért én a konyhában és a boltban kapható alapanyagokhoz igazítottam a receptet. Szalámit, sonkát és különböző sajtokat használtam tölteléknek, és szerencsémre friss bazsalikomlevelet is sikerült beszereznem. Gyorsan elkészült, és a család egyszerűen imádta. Az egyetlen hátránya, hogy egy adag nálunk nem volt elég, ezért legközelebb biztosan dupla adagot készítek, más-más töltelékkel.

Alexa96    ·   21.6.2017

Stromboli – olasz töltött „kenyér”

A Stromboli egy olasz töltött pizza, ami az eredeti recept alapján igazi olasz tésztából és hozzávalókból készül. Mivel ez nálunk nem mindig kivitelezhető, ezért én a konyhában és a boltban kapható alapanyagokhoz igazítottam a receptet. Szalámit, sonkát és különböző sajtokat használtam tölteléknek, és szerencsémre friss bazsalikomlevelet is sikerült beszereznem. Gyorsan elkészült, és a család egyszerűen imádta. Az egyetlen hátránya, hogy egy adag nálunk nem volt elég, ezért legközelebb biztosan dupla adagot készítek, más-más töltelékkel.

Alapanyagok

Tészta

1 csomag
pizza tészta vagy leveles tészta

Töltelék

8-10 szelet
sonka
8-10 szelet
szalámi
1-2 db
csípős paprika
4-6 szelet
sajt
4-6 szelet
mozzarella
8-10 db
friss bazsalikomlevél
1 ev. kanál
olívaolaj
1 kv. kanál
oregánó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A Stromboli a Szicília közelében található Stromboli szigetről kapta a nevét. A róla elnevezett töltött kenyér vagy pizza isteni finomság, ami előételnek, főételnek is tökéletes választás.
  2. A vékony pizza tésztát vagy leveles tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A közepére, hosszában felváltva ráhelyezzük a sonkát, szalámit, szeletelt paprikát.
  3. A húsos rétegre rátesszük a sajtokat és a friss bazsalikomlevelet.
  4. A töltelék nélküli lapokat kb. centi vastagon bevagdossuk (a fő képen látható módon), majd felváltva (jobb-bal….) befedjük a tölteléket a tészta bevagdosott szélével. Miután ezzel kész vagyunk, a két végét jó alaposan összetapasztjuk.
  5. Olívaolajjal megkenjük, oregánóval megszórjuk. 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  6. Melegen és hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Forrás: VK

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása