Sült csirke burgonyával, egy tepsiben

Egy tepsi, burgonya és csirke, és gyakorlatilag el is készült a tökéletes fogás. Mint minden más ételnél, itt is sok múlik a fűszerezésen, ami lehet egyszerű vagy akár egzotikusabb is. Most az egyszerűbb változatot használtam és bíztam a só, bors, fokhagyma és őrölt pirospaprika csodás keverékében. Nem maradt más hátra, mint bő egy óra alatt készre sütni és boldogan elfogyasztani.

Hozzáadta:, 24.2.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sült csirke burgonyával, egy tepsiben

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbcsirke
1,5 kgburgonya
só, bors
fokhagyma
őrölt pirospaprika
majoránna
olaj

Elkészítés menete

  1. A csirkét megmossuk, megszárítjuk, részeire daraboljuk. Minden egyes csirkerészt olajjal megkenjük.
  2. Fűszerezésnek sót, borsot, zúzott fokhagymát használtam, valamint majoránnát és őrölt pirospaprikát. Ezt is rászórjuk a csirkére, beledörzsöljük, majd pihentetjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk, olajjal meglocsoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. A magas falú sütőtálat vagy tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a burgonyát, a burgonyára pedig a fűszeres csirkehúst.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Jó étvágyat!

 

Forrás: Kobieceinspiracje