Sült csirkecomb hagyma- és fokhagymaágyon

Nem kell semmi újra gondolni, csupán egy remek ötletre, amivel a csirkecombokat fel tudjuk dobni. Az egyik kedvencem a zöldségágyon sült csirkecomb, a zöldségágyat pedig semmi más nem alkotta, mint vöröshagyma és fokhagyma. A csirkecomb sütési ideje sincs kőbe vésve, én kb. 1 órát szoktam sütni, fél órát alacsonyabb hőfokon, fél órát pedig magasabban. Az utolsó 15 percben őrölt pirospaprika és olaj keverékével kenem meg, ettől lesz a bőr igazán szép és ropogós.

Hozzáadta:, 11.1.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sült csirkecomb hagyma- és fokhagymaágyon

Hozzávalók

csirkecomb
őrölt pirospaprika
csirke fűszerkeverék
szalonna
2 dbnagyobb vöröshagyma
1-2 gerezdfokhagyma

Elkészítés menete

  1. A csirkecombot megmossuk, a felesleges nedvességet leitatjuk, majd fűszerezzük: só, bors, fűszerkeverék. A fűszereket alaposan belemasszírozzuk.
  2. A csirkecombot szalonnával megspékeljük. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, a fokhagymát szintén.
  3. A hagymát és fokhagymát a sütőtál aljára szórjuk, ráhelyezzük a fűszeres csirkét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Fél óra elteltével a hőfokot magasabbra vesszük, 200-220 fokra és további 10-20 percig sütjük, közben a kisült lével meg-meglocsolgatjuk.
  5. A pirospaprikát olajjal elkeverjük, megkenjük vele a csirkét, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Forrás: Vaření a pečení s radostí