TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirkemell ropogós parmezános bundában
Sült csirkemell ropogós parmezános bundában
Recept Sült csirkemell ropogós parmezános bundában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   20.8.2017

Sült csirkemell ropogós parmezános bundában

Ismét egy tökéletes ötlet ebédre vagy vacsorára. Mivel nagyon szeretjük a különleges ízeket, a sült csirkemell ropogós parmezános bundában egy remek választás volt a legutóbbi ebéd alkalmával. A recept egyik nagy előnye, hogy a sonka és sajt, amivel megtöltjük a csirkemellet, bátran variálható, a sonkát szalonnára, a sajtot füstölt sajtra is cserélhetjük, sőt, akár kolbászt is adhatunk hozzá. A parmezános bundától a csirkemell rendkívül ropogós lesz, mégsem lesz a hús száraz.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 szelet
csirkemell
4 szelet
sonka
4 szelet
sajt
2 ev. kanál
parmezán (reszelt)
bors
oregánó
zsemlemorzsa
fokhagyma
őrölt pirospaprika
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemelleket hosszában bevágjuk, majd „kinyitjuk”, hogy később kis batyut tudjunk belőle formázni.
  2. A csirkemellet ízlés szerint fűszerezzük, majd rátesszük a sonkát és a sajtot. A töltött csirkemellből batyut formázunk, és hústűvel vagy fokpiszkálóval rögzítjük.
  3. Egy tálba beletesszük a reszelt parmezánt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát. Elkeverjük, majd hozzáadunk 3 evőkanálnyi olvasztott vajat. A csirkemellet beleforgatjuk a parmezános bundába, majd sütőtálba tesszük. Ha kimaradt a parmezános keverékből, akkor azzal megszórhatjuk a csirkemellek tetejét.
  4. 200 fokon 20 – 30 percig sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása