Sült csirkemell ropogós parmezános bundában

Ismét egy tökéletes ötlet ebédre vagy vacsorára. Mivel nagyon szeretjük a különleges ízeket, a sült csirkemell ropogós parmezános bundában egy remek választás volt a legutóbbi ebéd alkalmával. A recept egyik nagy előnye, hogy a sonka és sajt, amivel megtöltjük a csirkemellet, bátran variálható, a sonkát szalonnára, a sajtot füstölt sajtra is cserélhetjük, sőt, akár kolbászt is adhatunk hozzá. A parmezános bundától a csirkemell rendkívül ropogós lesz, mégsem lesz a hús száraz.

Hozzáadta:, 20.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Sült csirkemell ropogós parmezános bundában

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 szeletcsirkemell
4 szeletsonka
4 szeletsajt
2 ev. kanálparmezán (reszelt)
bors
oregánó
zsemlemorzsa
fokhagyma
őrölt pirospaprika
vaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemelleket hosszában bevágjuk, majd „kinyitjuk”, hogy később kis batyut tudjunk belőle formázni.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A csirkemellet ízlés szerint fűszerezzük, majd rátesszük a sonkát és a sajtot. A töltött csirkemellből batyut formázunk, és hústűvel vagy fokpiszkálóval rögzítjük.
  3. Egy tálba beletesszük a reszelt parmezánt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát. Elkeverjük, majd hozzáadunk 3 evőkanálnyi olvasztott vajat. A csirkemellet beleforgatjuk a parmezános bundába, majd sütőtálba tesszük. Ha kimaradt a parmezános keverékből, akkor azzal megszórhatjuk a csirkemellek tetejét.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. 200 fokon 20 – 30 percig sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk