Sült húsgolyók füstölt sonkával, egyetlen tepsiben

Recept Sült húsgolyók füstölt sonkával, egyetlen tepsiben

Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Marhahús, Húsételek, Sertéshús

KÜLDÖTT KÉPEK

Gyors és ízletes ebéd. Ahogy közeleg a meleg és a jó idő, egyre kevesebb időt szeretnék a konyhában tölteni. Ezért is imádom ezeket a gyors recepteket. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Marhahús, Húsételek, Sertéshús

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Húsgolyók:

500 gdarált hús (sertés vagy marha)
1 dbtojás
1 kv. kanálőrölt édes pirospaprika
50 mltej
Ízlés szerint
Ízlés szerintbors

Szükségünk lesz még:

300 gfüstölt sonka
2 dblilahagyma
1 marékpetrezselyemzöld
2 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált húst a tojással és fűszerekkel elkeverjük. Fél órát pihentetjük.
  2. A füstölt sonkát és a lilahagymát felkockázzuk. A sütőtálat kevés olajjak kikenjük, rátesszük a hagymát és a füstölt húst.
  3. A húsos keverékből megformázzuk a folyókat, rátesszük a füstölt sonkás alapra. 180 fokon készre sütjük (akkor jó, ha már a kis golyók aranybarnák). Sült burgonyával, salátával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás