TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Sült köleskása extra csokival
Sült köleskása extra csokival
Recept Sült köleskása extra csokival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Különleges, ízletes édesség. Egy kicsit előre kell készülni, de nincs is annál jobb, mint reggel kivenni a hűtőből és falatozni belőle. A zabkása helyett igazi felüdülés.

TopPetra TopPetra    ·   29.5.2022

Sült köleskása extra csokival

Különleges, ízletes édesség. Egy kicsit előre kell készülni, de nincs is annál jobb, mint reggel kivenni a hűtőből és falatozni belőle. A zabkása helyett igazi felüdülés.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz

120 g
köles
kb. 350 ml
víz
100 g
étcsokoládé
200 g
kókusztej (konzerv)
20 g
csokis fehérjepor
10 g
kakaó
10 g
csokipuding
20 g
méz
2 db
tojásfehérje
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A kölest forrásban lévő vízzel szitán átmossuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Főzés közben meg-megkeverjük.
  2. Amikor már magába szívta víz nagyobb részét, hozzáadjuk a kókusztejet is, beletörjük az étcsokit és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik.
  3. A kakaót, fehérjeport, pudingport kevés vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a csokis köleshez. Édesítjük, végül a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
  4. Alaposan elkeverjük, sütőtálba tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Melegen is lehet fogyasztani, de szerintem hidegen a legjobb. A kásához túrót vagy joghurtot is adhatunk, ízlés kérdése.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása