Sült köleskása extra csokival

Recept Sült köleskása extra csokival
KÜLDÖTT KÉPEK

Különleges, ízletes édesség. Egy kicsit előre kell készülni, de nincs is annál jobb, mint reggel kivenni a hűtőből és falatozni belőle. A zabkása helyett igazi felüdülés.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz

120 gköles
kb. 350 mlvíz
100 gétcsokoládé
200 g kókusztej (konzerv)
20 g csokis fehérjepor
10 gkakaó
10 gcsokipuding
20 gméz
2 dbtojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kölest forrásban lévő vízzel szitán átmossuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Főzés közben meg-megkeverjük.
  2. Amikor már magába szívta víz nagyobb részét, hozzáadjuk a kókusztejet is, beletörjük az étcsokit és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik.
  3. A kakaót, fehérjeport, pudingport kevés vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a csokis köleshez. Édesítjük, végül a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
  4. Alaposan elkeverjük, sütőtálba tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Melegen is lehet fogyasztani, de szerintem hidegen a legjobb. A kásához túrót vagy joghurtot is adhatunk, ízlés kérdése.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás